Mai multe paturi de terapie intensivă și pentru bolnavii de coronavirus
Mai multe paturi de terapie intensivă și pentru bolnavii de coronavirus

Mai multe paturi de terapie intensivă și pentru bolnavii de coronavirus cu forme medii sunt necesare în București, iar creșterea capacității de tratare în Capitală este prima sarcină a noului primar general Nicușor Dan, a afirmat miercuri Ludovic Orban.

Prim ministrul a spus în ședința de Guvern că îl va convoca imediat pe Nicușor Dan, imediat după investitura în funcție prevăzută pentru joi, pentru a-i cere măsuri adminsistrative la nivelul spitalelor din subordinea ASSMB, care ține de Primăria Capitalei, relatează B1TV.

Părerea mea e că trebuie să fim pregătiţi să mai introducem spitale în structura de spitale COVID sau spitale de suport COVID pentru a creşte capacitatea de tratare în secţiile de terapie intensivă. (…) La Bucureşti, spitalul Ilfov şi Witing nu tratează. La Witting, din 16 paturi sunt funcţionale numai şase paturi. La Ilfov e aceeaşi situaţie, nu mai vorbesc de paturile normale, pentru cazuri mai puţin grave. Acestea toate trebuie să funcţioneze la capacitate, la fel şi spitalul Colentina, secţiile de terapie intensivă, plus, trebuie folosite toate paturile care au acces la oxigen şi pentru cazurile intermediare, care nu necesită neapărat tratare imediată. Acestea trebuie gândite rapid”, a spus Orban.

Mai multe paturi de terapie intensivă. Planul e simplu, a spus Orban: dacă există o creştere a numărului de cazuri, trebuie să ne adaptăm, să punem în funcţie imediat, noi secţii de terapie intensivă sau creştem capacitatea în secţiile de terapie intensivă- iar aici va interveni Nicușor Dan.

Mâine va depune jurământul domnul primar general (…), o să am o discuţie cu domnul primar general. Ar trebui făcută o operativă şi luate nişte decizii legate de Bucureşti, că avem 35 de spitale în Bucureşti, nu putem să stăm să mutăm bolnavi din Bucureşti că nu vrea directorul de la ASSMB să ne susţină în pregătirea şi creşterea capacităţii de tratare. Aici Bucureştiul trebuie rezolvat şi Malaxa şi toate celelalte structuri pe care le-am gândit în dispozitivul de luptă anti COVID. La Pipera trebuie crescută capacitatea, sunt 500 de paturi şi funcţionează aproximativ 100. (…) Trebuie introdus oxigen. Ce mare filosofie să facă spitalul? Aici trebuie gândit foarte clar. Dacă există o creştere a numărului de cazuri, noi trebuie să ne adaptăm, să punem în funcţie imediat, conform planului, noi secţii de terapie intensivă sau creştem capacitatea în secţiile de terapie intensivă. Am discutat şi la Balş şi la Babeş, unde există cu adevărat capacitatea de a pune în funcţiune noi paturi, îi tot plimbă că nu au avize. Aici DSP trebuie imediat, cu celeritate să avizeze orice solicitare de creştere a capacităţii de tratare”, a explicat Orban.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul