Capacitatea de testare pentru coronavirus va ajunge la 50.000 teste zi
Capacitatea de testare pentru coronavirus va ajunge la 50.000 teste zi

Capacitatea de testare pentru coronavirus va ajunge la 50.000 de teste pe zi, a spus ministrul sănătății, Nelu Tătaru, după ce premierul Ludovic Orban a cerut creșterea posibilității de realizare a unui cât mai mare număr de teste PCR.

Premierul Ludovic Orban a cerut în ședința de guvern de miercuri creşterea capacităţii de testare pentru COVID-19.

„Am discutat în primul rând de creşterea capacităţii de testare, pe lângă achiziţionarea acestor teste antigen, să creştem în continuare capacitatea de testare pe aparate de tip Real Time PCR. (…) Am o solicitare la DSP să aibă o procedură. Nu trebuie să aglomereze anumite centre, astfel încât să se ajungă la întârzieri, trebuie să fie distribuite uniform astfel încât să se realizeze testările cât mai rapid. În mod normal, ar trebui în 24 de ore de la prelevarea probelor să se efectueze testarea, să se poată comunica diagnosticul cât mai rapid”, a afirmat Orban, potrivit publicației online Medical Manager

Capacitatea de testare pentru COVID-19 va ajunge la 50.000 de teste pe zi, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Avem 141 de puncte de testare. În ordin, mâine dimineaţă, o să mai apară 18 puncte de testare. Avem o capacitate de 50.000 de teste pe zi la toate aceste laboratoare”, a spus Tătaru.

Probleme la viteza de realizare a testelor sunt în Ilfov, a spus Nelu Tătaru. „Evaluăm în fiecare zi, avem rămâneri în urmă – Ilfovul – şi aici am recomandat şi DSP Ilfov şi DSP Bucureşti, că sunt aceleaşi laboratoare de zone, să redirecţioneze aceste teste către laboratoarele care pot duce la 24 de ore”, a explicat ministrul sănătății.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.