Nicușor Dan depune joi jurământul, alături de consilierii locali, pentru a-și prelua funcția de primar general al Capitalei. El a declarat că îi pare rău că a pierdut o lună , pentru că în acest timp ar fi putut să rezolve o parte din problemele bucureștenilor. În toată această perioadă, am avut un primar „absent” a spus Dan, care a fost împiedicat de 52 de contestații să-și ia mandatul în primire.

Am fost validat de două instanțe, s-a terminat cu cele 52 de contestații. Joi, la amiază, o să depunem jurământul.(…) Întârzierea mandatului vine din acele apeluri pe care oameni din PSD le-au făcut. (…) Suntem la o lună de la alegeri, în acest interval am avut un primar, Gabriela Firea. Ce a făcut în această lună de mandat? N-am văzut nicio poziție publică, nici pe criza sanitară, nici pe Termoenergetica. Am avut un primar absent”, a declarat Nicușor Dan, marți seara, la Digi24.

Nicușor Dan a mai spus că are doar „informații parțiale” despre ce s-a întâmplat în acest interval în Primăria Capitalei: „Am informații că în companiile municipale s-au semnat contracte colective de muncă, ca să fie mai greu ca oamenii ăia să fie dați afară, am informații că s-au făcut angajări pe posturi, pentru că oamenii ăia erau unii dintre apropiați care nu aveau definitivat contractul de muncă. O să le vedem când suntem acolo, în premieră presa o să aibă acces total” a promis primarul ales al Bucureștiului.

Există voința politică pentru ca aceste companii municipale să fie desființate, voință politică exprimată de noua majoritate PNL-USR-PLUS”, a subliniat el.

Nicușor Dan a spus că cea mai grea problemă este „criza financiară” de la PMB: „există facturi întregi și drepturi care n-au fost plătite. La o estimare grosieră există o datorie curentă de vreo 4 miliarde de lei, care înseamnă practic un buget local”.

Nicușor Dan depune joi jurământul. Sunt trei priorități la momentul preluării mandatului, a spus Nicușor Dan.

Primele trei urgențe pe care îmi propun să le rezolvăm sunt: criza sanitară – unde n-a existat o colaborare între primărie, minister, DSP și celelalte instituții, asta trebuie inventată în momentul ăsta; termia – noi nu avem rezolvată și urmează iarna; și criza financiară – chiar azi au fost mai multe știri legate de anunțul Direcției de Asistență Socială din primărie, care a spus că nu are bani pentru a plăti indemnizația pentru persoanele adulte cu dizabilități. Pentru municipiul București astea sunt primele trei lucruri pe care urmează să le facem”, a spus Nicușor Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *