Image default
Actualitate

Nicușor Dan va fi investit joi, după soluționarea celor 52 de contestații. Ce s-a întâmplat în Primărie timp de o lună, înainte de instalarea lui

Nicușor Dan depune joi jurământul, alături de consilierii locali, pentru a-și prelua funcția de primar general al Capitalei. El a declarat că îi pare rău că a pierdut o lună , pentru că în acest timp ar fi putut să rezolve o parte din problemele bucureștenilor. În toată această perioadă, am avut un primar „absent” a spus Dan, care a fost împiedicat de 52 de contestații să-și ia mandatul în primire.

Am fost validat de două instanțe, s-a terminat cu cele 52 de contestații. Joi, la amiază, o să depunem jurământul.(…) Întârzierea mandatului vine din acele apeluri pe care oameni din PSD le-au făcut. (…) Suntem la o lună de la alegeri, în acest interval am avut un primar, Gabriela Firea. Ce a făcut în această lună de mandat? N-am văzut nicio poziție publică, nici pe criza sanitară, nici pe Termoenergetica. Am avut un primar absent”, a declarat Nicușor Dan, marți seara, la Digi24.

Nicușor Dan a mai spus că are doar „informații parțiale” despre ce s-a întâmplat în acest interval în Primăria Capitalei: „Am informații că în companiile municipale s-au semnat contracte colective de muncă, ca să fie mai greu ca oamenii ăia să fie dați afară, am informații că s-au făcut angajări pe posturi, pentru că oamenii ăia erau unii dintre apropiați care nu aveau definitivat contractul de muncă. O să le vedem când suntem acolo, în premieră presa o să aibă acces total” a promis primarul ales al Bucureștiului.

Există voința politică pentru ca aceste companii municipale să fie desființate, voință politică exprimată de noua majoritate PNL-USR-PLUS”, a subliniat el.

Nicușor Dan a spus că cea mai grea problemă este „criza financiară” de la PMB: „există facturi întregi și drepturi care n-au fost plătite. La o estimare grosieră există o datorie curentă de vreo 4 miliarde de lei, care înseamnă practic un buget local”.

Nicușor Dan depune joi jurământul. Sunt trei priorități la momentul preluării mandatului, a spus Nicușor Dan.

Primele trei urgențe pe care îmi propun să le rezolvăm sunt: criza sanitară – unde n-a existat o colaborare între primărie, minister, DSP și celelalte instituții, asta trebuie inventată în momentul ăsta; termia – noi nu avem rezolvată și urmează iarna; și criza financiară – chiar azi au fost mai multe știri legate de anunțul Direcției de Asistență Socială din primărie, care a spus că nu are bani pentru a plăti indemnizația pentru persoanele adulte cu dizabilități. Pentru municipiul București astea sunt primele trei lucruri pe care urmează să le facem”, a spus Nicușor Dan.

Related posts

Olguța Vasilescu îl atacă pe Nicușor Dan

Alina Angelescu

Gabriela Firea este campioană la vouchere

Alina Angelescu

Gabriela Firea va candida pentru un nou mandat de primar: Misiunea mea este să salvez Bucureștiul

Andrada Ionescu

1 comment

Mai multe paturi de terapie intensivă și pentru bolnavii de coronavirus 29 octombrie 2020 at 7:02

[…] Mai multe paturi de terapie intensivă. Planul e simplu, a spus Orban: dacă există o creştere a numărului de cazuri, trebuie să ne adaptăm, să punem în funcţie imediat, noi secţii de terapie intensivă sau creştem capacitatea în secţiile de terapie intensivă- iar aici va interveni Nicușor Dan. […]

Reply

Leave a Comment