Profesorii chiulesc la orele online, au constatat elevii unui liceu
Profesorii chiulesc la orele online, au constatat elevii unui liceu

Profesorii chiulesc la orele online, au constatat elevii unui liceu din Eforie Sud. Dascălii refuză să predea online, potrivit cerințelor și modificărilor legislative făcute de Guvern, și numai jumătate din ore au fost ținute la Liceul Teoretic Carmen Sylva din Eforie Sud.

Profesorii de la Carmen Sylva refuză să predea online, afirmă într-un comunicat Consiliul Județean al Elevilor Constanța, pornind de la cazul unui elev care a inventariat într-o săptămână orele de școală, constatând că din 32 de ore de curs, a putut participa doar la 14 dintre ele.

În urmă cu câteva zile, un elev de clasa a VII-a din cadrul Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud a analizat situația orelor online care ar trebui să se organizeze și a constatat că, din cele 32 de ore de curs dintr-o săptămână de școală, a putut participa doar la 14 dintre ele, din cauza faptului că profesorii refuză să predea în mediul online, cu toate că unitatea de învățământ se află în scenariul hibrid”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean al Elevilor Constanța, potrivit publicației Știri pe Surse.

Conform elevilor, având în vedere că procesul educațional s-a mutat în online pentru a proteja sănătatea tuturor, este imperioasă implicarea profesorilor și a elevilor în desfășurarea orelor online astfel încât să nu se înregistreze lacune în învățare, iar educația să poată continua în parametri optimi.

Consiliul Județean al Elevilor Constanța condamnă atitudinea cadrelor didactice care „refuză predarea în mediul online” și cere conducerii Liceului Teoretic Eforie Sud și Inspectoratului Școlar Județean Constanța să ia măsuri astfel încât „derapajele de acest gen” să nu mai existe în sistemul educațional.

Profesorii chiulesc la orele online.Astfel de atitudini superficiale, în care profesorii refuză cu vehemență predarea în mediul online și privează accesul la educație a zeci de elevi, ar trebui atent monitorizate și sancționate de către direcțiune. Un profesor care nu vrea să transpună în spațiul virtual conținuturile pe care le-ar preda, în mod normal, la clasă, are două opțiuni: fie solicită concediu fără plată până la sfârșitul pandemiei, fie își dă demisia din învățământ”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

Predarea online este deja legiferată și cele două părți implicate în procesul educațional, profesorii și elevii, trebuie să se adapteze situației speciale din pandemie.

Astfel, aducem în vedere prevederile Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin OMEC nr. 5545/2020, dar și a modificărilor aduse asupra fișei postului cadrului didactic, care menționează că profesorii au în atribuții asigurarea continuității procesului didactic prin intermediul tehnologiei și al internetului”, conform sursei citate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *