Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a ajuns, marți, la București, pentru o întâlnire cu Klaus Iohannnis, președintele României, dar și cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, cu Alfred Simonis și Nicolae Ciucă. Inițial, trebuia să țină un discurs în Parlament.

În programul președintelui ucrainean ajuns în România se regăsea, potrivit agendei publice, și un discurs programat pentru a fi ținut în Parlament, într-un moment în care atât Camera Deputaților, cât și Senatul se aflau în sală.

După ce a ajuns la București, întâlnirea dintre parlamentari și Zelenski a fost anulată.

În cadrul conferinței de presă organizată la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de ce s-a anulat întâlnirea cu Parlamentul. Iohannis a răspuns:

„Programul domului Zelenski a fost negociat de cele două delegații și comunicat public, atât pot să spun la asta”, a declarat Klaus Iohannis.

Zelenski a răspuns la aceeași întrebare, susținând că aceasta nu a fost o vizită în care să prezinte un discurs:

„Știm că nu duc lipsă de discursuri în toate țările, cu tot respectul. Aceasta a fost o vizită în care să mulțumesc românilor și să vorbesc strategic cu președintele Iohannis.

Mă mai întâlnesc cu prim-ministrul și cu câțiva parlamentari. Nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul. Poate cineva l-a făcut împotrivă, dar eu nu l-am pregătit”, a spus Volodimir Zelenski.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *