Nicolae Bănicioiu susține că procurorii nu au nicio probă împotriva lui
Nicolae Bănicioiu susține că procurorii nu au nicio probă împotriva lui

Nicolae Bănicioiu susține că procurorii nu au nicio probă împotriva lui și vrea să dovedească asta în instanță. Comisia Juridică a Camerei Deputaților va întocmi vineri raportul în cazul solicitării DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale pentru deputatul PSD acuzat de fapte de corupție.

Nicolae Bănicioiu este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată. El a declarat în fața jurnaliștilor că procurorii DNA nu au nicio probă împotriva sa și că persoane cu probleme penale se duc și fac denunțuri ca să scape.

Nicolae Bănicioiu susține că procurorii nu au nicio probă împotriva lui.Nu cer nicio prelungire. O să le răspund la întrebări( la comisie, n.r) . O să le explic exact poziția mea și sumarul dosarul. Sper că l-au citit. Este și în interesul meu ca lucrurile să se desfășoare mai repede și să vedem de ce oameni care au probleme penale se duc și fac denunțuri ca să scape”, a spus Bănicioiu, potrivit publicației Știri pe Surse.

Întrebat dacă a avut discuții cu Dorin Cocoș, Bănicioiu a declarat: „Nu. Au fost făcute provocări, începute flagranturi și multe astfel de etape procedurale și în care nu s-a putut dovedi, ceva de genul acesta”.

Faptele de care este acuzat Bănicioiu

Procurorii DNA cer ridicarea imunității parlamentare a deputatului Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Ponta, pentru a putea fi cercetat într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență și luare de mită.

Bănicioiu ar fi pretins, în perioada 2012-2014 aproape un milion de euro pentru a-și folosi influența și pentru a numi manageri de spital pe care doi oameni de afaceri îi puteau controla și pentru a aloca sume de bani spitalelor cu care aceștia aveau contracte.

În perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, persoana respectivă, în calitate de ministru, ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri și ar fi primit direct, de la unul dintre aceștia, suma totală de 1.292.122 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra ministrului Sănătății și a funcționarilor publici din cadrul acestei instituții și că îi va determina să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, acte reprezentate de:

– numirea în funcția de manager/menținerea în funcția de manager a unor persoane la conducerea spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului Sănătății, spitale cu care firmele controlate de cei doi oameni de afaceri aveau contracte încheiate sau desfășurau proceduri de achiziții publice,

– alocarea de sume de bani spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului Sănătății, cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte în derulare.

Ulterior, aceeași persoană ar fi primit de la aceiași oameni de afaceri, prin intermediul unui complice, suspect în cauză, suma totală de 2.612.389 lei în legătură cu exercitarea atribuțiilor de ministru, funcție deținută în perioada 05.03.2014-17.11.2015” arată procurorii DNA într-un comunicat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *