Lista PSD

Lista PSD la alegerile generale din 2020 conține surprize de proporții. Fiul celui mai controversat escroc din România intră în cursă pentru Parlament. Alexandru Andrei Tîrdea este candidat pe lista PSD. El este cunoscut pentru faptele tatălui, pentru scandalurile mondene și pentru faptul că a fost agresat de niște raketi din Republica Moldova.

Fraudă de 2700 de miliarde

În 2005, DNA trimitea în judecată 72 de persoane pentru frauda a trei bănci. „Prin valoarea deosebit de mare a rulajului creditelor obţinute ilegal (5.856 miliarde lei), prin numărul persoanelor implicate în activitatea infracţională (72 învinuiţi), prin cuantumul prejudiciului constatat (peste 2.431 miliarde lei), prin durata necesară investigaţiilor efectuate de echipa de procurori, ofiţeri de poliţie judiciară şi specialişti, (peste doi ani) cauza este deosebit de complexă.” se arăta în comunicatul emis de procurori.

tirdea dna

Același comunicat arăta cine era cu adevărat creierul operațiunii. „Toate aceste credite au  fost  solicitate, obţinute şi  utilizate de două  grupuri a câte cinci  societăţi  comerciale reprezentate, în fapt, de către inculpaţii MARIN ION şi MATYAS GABRIEL VIOREL, controlate însă de învinuitul ŢÎRDEA PAUL  PETRE.” Susțineau procurorii.

Tatăl politicianului a fost condamnat la 8 ani și 6 luni în 2012 de Tribunalul Sibiu. Curtea de Apel Alba Iulia a constatat în 2014 că acesta a decedat pe parcursul judecării.

Escrocheria Eurotombola și denunțul lui Dan Diaconescu

Numele Tîrdea este legat de scandalul Eurotombola prezentată de cunoscutul actor Cornel Palade. Jocul de noroc transmis la televizor a dat faliment și au urmat o serie lungă de scandaluri legate de neplata premiilor promise.

Presa dezvăluia escrocheriile din jurul jocului. Au anuțat ca premiu un Volkswagen Passat și au dat o Lada. Alt premiu, o limuzină Lexus a fost folosită de candidatul PSD, Adrei Tîrdea, accidentată și apoi reparată.

Copiii lui Tărdea senior au fost parte a afacerilor. Andrei Tîrdea, politicianul care apare acum pe lista PSD, a fost asociat în Oxygen Company, firma care gestiona tombola transmisă de televiziunea publică.

În final Dan Diaconescu a aflat de matrapazlâcurile familiei Țîrdea. El a vrut să prezinte totul pe OTV. Nu a mai apărut materialul, iar Petre Tîrdea l-a denunțat pe Diaconescu pentru șantaj. Când a fost audiat nu și-a mai amintit exact amănuntele.

Candidatul de pe lista PSD rupt cu bătaia de rakeții moldoveni

Andrei Tîrdea

În 2013, Andrei Tîrdea a fost rupt cu bătaia pe Bulevardul Decebal din București de mai multe persoane necunoscute. Presa a speculat atunci că atacul avea legătură cu afacerile familiei din Republica Moldova.

Tatăl politicianului s-ar fi ascociat cu familia generalului Igor Bodorin, şeful SPP-ului moldovenesc, incercand sa organizeze un joc tip bingo la televiziunea de stat de la Chisinau.

„Eram la o cafenea pe Bulevardul Deecbal, marti dupa-amaiza. Era ora 11.45. Am iesit sa vorbesc la telefon si m-au luat la bataie direct. Nu am vazut prea multe, doar ca erau foarte inalti si bine facuti. M-au lovit cu ceva in cap ca am cazut imediat la pamant. Habar nu am ce s-a intamplat, a fost groaznic.”

Trecut monden pentru Andrei Tîrdea

Tânărul politician de pe lista PSD a devenit cunoscut din cauza scandalurilor mondene. El a avut o relație cu Andreea Manta. Detaliile acestei relații s-au aflat în timpul divorțului de modelul Alexandra Bădescu. Ziarele mondene au prezentat cu lux de amănunte aceste relații.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *