Nicolae Ciucă, președintele PNL, a avertizat că liberalii nu vor permite adoptarea unor măsuri populiste care să afecteze bugetul țării în perioada electorală. „Nu voi permite și nu voi aproba nicio măsură care să nu fie acoperită de bugetul pe care îl avem la dispoziție. Nu ne vom împovăra copiii cu mai multe datorii și nici nu vom răsplăti egoismul politicienilor”, a transmis Ciucă.

Liderul liberal a criticat obiceiul politicienilor de a risipii iresponsabil banii statului pentru a câștiga voturi. „Politicienii din România și-au făcut un obicei din a câștiga voturi risipind iresponsabil bugetul în campanie cu idei nesăbuite și cheltuind banii statului. Din punctul meu de vedere, nu asta e modalitatea prin care ne servim țara”, a afirmat Ciucă, conform B1TV.

„Sub conducerea mea, PNL își asumă rolul de apărător al ordinii și responsabilității în ceea ce privește măsurile care afectează bugetul statului. Obiectivul meu și al PNL este să ne asigurăm că bugetul servește intereselor oamenilor, nu obiectivelor egoiste ale politicienilor. Ne propunem să cheltuim banii cu înțelepciune”, a adăugat liderul PNL.

Declarațiile lui Nicolae Ciucă vin în contextul în care Ministerul Muncii a lansat în dezbatere un proiect de Ordonanță pentru majorarea salariilor unor bugetari în două tranșe de câte 5%, în iunie și septembrie – luni electorale. Vor beneficia angajații din instituții de cultură, Registrul Comerțului, diplomați, apărare, primării și instituții finanțate din venituri proprii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *