Image default
Actualitate

Premierul interimar Nicolae Ciucă, decorat de ambasadorul SUA cu „Legiunea de Merit”. Care ar fi serviciile aduse americanilor

Nicolae Ciucă a primit marți Legiunea de Merit (în grad de ofițer) decernată de ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, într-o ceremonie desfășurată la sediul Ambasadei din București. Premierul României a primit cea mai mare distincție care poate fi acordată unui cetățean care nu este american, a precizat ambasadorul SUA, care se referă la activitatea militară a actualului premier al României.

Nicolae Ciucă a primit decorația din partea SUA pentru recunoașterea meritelor din timpul desfășurării activității de șef al Statului Major al Apărării, în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2019. Ulterior, Ciucă a devenit consilier al președintelui Klaus Iohannis, ministru al Apărării în guvernul Orban și premier interimar, relatează G4Media.ro.

Nicolae Ciucă a primit Legiunea de Merit. La ceremonie a participat și președintele Klaus Iohannis. Ambasadorul Adrian Zuckerman i-a mulțumit lui Ciucă pentru colaborarea cu forțele armate ale SUA.

Decorarea vine la mai puțin de două săptămâni după ce guvernul a anulat, la inițiativa Ministerului Apărării, licitația de 137 de milioane de euro pentru bateriile de coastă, la care se înscrisese doar o companie din Franța. Ministerul Apărării a anunțat că vrea să cumpere echipamentele militare din SUA, fără licitație, printr-un contract între cele două guverne, la un preț de circa 200 de milioane de euro.

„Dedicarea ministrului Ciucă și serviciul depus pentru România este un model pentru toți cei care și-au servit țara. Legiunea de Merit este cel mai mare premiu pe care Statele Unite, forțele noastre îl pot oferi unui cetățean non-american. Este oferit pentru o conduită excepțională și meritorie, în prestarea unui serviciu și a unor realizări remarcabile. Ministrul Ciucă, astăzi, vă alăturați unui grup mic, dar foarte distins de persoane care au primit medalia. Acest grup include eroi, precum președintele Dwight D. Eisenhower, generalul George S. Patton și Regele Mihai I al României. Meritați să vă numărați printre ei”, a declarat Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România.

Related posts

Nicolae Ciucă: Vom prelungi starea de alertă. Avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei

Andrada Ionescu

Ministrul Apărării s-a înscris în PNL. Orban: „Personal, îl voi propune candidat pentru Senat”

Andrada Ionescu

Nicolae Ciucă le cere românilor să stea acasă de Crăciun: „Ca cetățean, așa voi proceda în această perioadă”

Andrada Ionescu

1 comment

Ambasadorul Adrian Zuckerman pleacă din România 11 ianuarie 2021 at 18:29

[…] Ambasadorul Adrian Zuckerman pleacă din România. Bogdan Aurescu i-a mai spus lui Zuckerman că România rămâne ferm angajată în avansarea obiectivului consolidării Parteneriatului Strategic cu SUA, unul dintre pilonii fundamentali ai politicii externe a României, și extinderii prezenței și investițiilor SUA în relația bilaterală cu România. […]

Reply

Leave a Comment