Nicolae Ciucă, premierul interimar, și-a anunțat prioritățile
Nicolae Ciucă, premierul interimar, și-a anunțat prioritățile

Nicolae Ciucă, premierul interimar, și-a anunțat prioritățile pentru perioada cât se va afla în fruntea Guvernului României. Executivul condus de el până la investirea noului parlament și a noului guvern va continua strategia începută de cabinetul Ludovic Orban.

Mai exact, guvernul interimar Ciucă va continua să se ocupe de gestionarea pandemiei de coronavirus, de srtategia de vaccinare anti-COVID-19, precum și de măsurile economice.

„În perioada următoare, vom continua să focalizăm atenția Guvernului pe prioritățile legate de gestionarea pandemiei COVID-19, pe punerea în aplicare a strategiei de vaccinare. Vom continua măsurile economice în vederea sprijinirii celor afectați de această criză. De asemenea, ne vom focaliza atenția pe finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului financiar 2021”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit B1TV.

Totodată, Nicolae Ciucă, premierul interimar, a ținut să-i mulțumească lui Ludovic Orban ”pentru echilibrul pe care a reușit să-l realizeze între măsurile pentru combaterea pandemiei și măsurile economice”.

De asemenea, Nicolae Ciucă a precizat că în perioada următoare va continua să asigure atribuțiile de ministru al Apărării Naționale.

Nicolae Ciucă este una dintre persoanele vehiculate ca posibilă propunere de premier din partea PNL. Întrebat dacă într-adevăr numele actualului prim-ministru interimar ar putea fi cel propus de liberali pentru formarea viitorului cabinet, fostul șef al Guvernului, Ludovic Orban, a răspuns: ”Am evaluat mai multe variante posibile. Când vom lua o decizie, împreună cu președintele Klaus Iohannis, vom anunța această propunere. Evident că această propunere (Nicolae Ciucă – n.r.) trebuie testată cu partenerii cu care alcătuim majoritatea parlamentară”.

Totodată, Orban a exclus posibilitatea ca tocmai el să fie propunerea de premier cu care PNL să se prezinte la negocierile de la Cotroceni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *