Nicolae Ciucă îl apreciază pe ministrul de Finanțe, Marcel Boloş, care a tras de fiecare dată semnalul de alarmă când ideile guvernanților ar fi putut să rupă echilibrul bugetar-fiscal. Ca ministrul de finanțe, Boloș nu este „foarte iubit” consideră Ciucă. Președintele PNL crede că România a depăşit momentul pomenilor electorale.

Un ministru la Finanțe, precum Marcel Boloş… sigur, cea de-a doua profesie este cea de preot, deci el poate să propovăduiască, dar de regulă ministrul de Finanțe nu este iubit…şi nici nu trebuie să fie iubit. Ministrul de Finanțe trebuie să fie ca în familie, acel membru al familiei, decident în familie, care este în măsură să gestioneze bugetul”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit PsNews, duminică seară.

Președintele PNL mai spune că România s-a dezvoltat suficient încât să depăşească momentul pomenilor electorale.

Marcel Boloş asta a făcut, a tras de fiecare dată semnalul de alarmă, pentru că noi putem să facem foarte multe lucruri, să venim cu foarte multe idei, doar că nu putem să rupem echilibrul bugetar-fiscal. Toată această chestiune nu trebuie să se concretizeze, mai ales într-un an electoral, în tot felul de promisiuni şi tot felul de pomeni electorale. S-a depăşit momentul acela, România nu mai este acolo, România s-a dezvoltat suficient de mult să nu mai fie privită ca atunci când se făceau aceste lucruri. Noi, PNL, în Legea Bugetului de stat am depus un amendament, care a fost aprobat şi care prevedea că în acest an nu se vine cu taxe şi impozite noi”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a insistat pe importanța menținerii echilibrului bugetar-fiscal, chiar în contextul unui an electoral, precum și aprecierea sa față de Marcel Boloş, care a alarmat consistent guvernul cu privire la posibilele riscuri de dezechilibru. El a subliniat, de asemenea, că România s-a dezvoltat suficient pentru a nu mai fi dependentă de promisiuni electorale, iar PNL a depus un amendament în Legea Bugetului de stat, care interzice introducerea de noi taxe şi impozite în acest an.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *