Nicușor Dan a depus plângere penală împotriva ASPA, sesizând DNA cu privire la posibile infracțiuni de corupție. Nicușor Dan a explicat că a constatat mai multe nereguli în urma unui control al primăriei la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, mai ales cu privire la achiziționarea ambulanțelor veterinare.

Nicușor Dan reclamă că ambulanțele veterinare cumpărate de ASPA nu au nici până acum autorizația să funcționeze potrivit scopului pentru care au fost achiziționate.

„Am decis sesizarea DNA pentru nereguli grave petrecute la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor în perioada 2018-2020. Aceste nereguli reies dintr-un raport al Corpului de Control al Primarului General, pe care l-am trimis în control la ASPA în perioada mai – iunie a anului curent.

Chestiunea cea mai flagrantă ține de cumpărarea de ambulanțe veterinare, existând suspiciuni serioase despre ilegalități în achiziție. E vorba, în fond, de o bătaie de joc pe bani publici, inclusiv pentru faptul că nici până azi aceste ambulanțe nu au autorizația pentru a funcționa potrivit scopului declarat al achiziției”, a scris Nicușor Dan într-un mesaj pe Facebook.

„Astfel de lucruri sunt intolerabile și nu le tolerez nici la ASPA, nici la alte instituții care țin de Primăria Capitalei.

Luna trecută, directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Mina Drăghici, şi-a dat demisia din funcţie, în urma unor nereguli semnalate de controalele efectuate de Curtea de Conturi și Corpul de Control al Primăriei București.

Printre neregulile semnalate atunci se numărau și cele privind ambulanțele veterinare, generând un prejudiciu de 809.200 lei, „sumă provenită din achiziționarea a două ambulanțe veterinare, fără obținerea autorizațiilor pentru funcționare de la Colegiul Medicilor Veterinari” a mai spus primarul Capitalei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *