Urbaniştii din Bucureşti îl acuză pe Primarul General, Nicuşor Dan, că blochează orice încercare de reglementare urbanistică, iar procesul de autorizare a lucrărilor de construcţii se află într-un „haos general”.

Victor Vasile, preşedinte Asociaţia Lexcivica, a dezvăluit, la Antena 3 CNN, că Planul Urbanistic General (PUG), aprobat în anul 2000, a fost făcut pentru o suprafață cu 1.000 de hectare mai mică decât suprafața reală a Bucureștiului. „Ca să poată fi furate de cine trebuie”, acuză el

„În primul rând se pleacă de la PUG-ul aprobat în anul 2000 (n.r. Planul Urbanistic General). La acel moment nu exista nici măcar Legea Urbanismului. Ea a fost aprobată abia în 2001.

În Legea Urbanismului este prevăzut expres că toate prevederile contrare prezenței legi se abrogă, deci inclusiv PUG-ul trebuia abrogat. El n-a fost actualizat niciodată, deși prin lege este prevăzut că actele administrative se actualizează.

S-a făcut în 2023 contract pentru actualizarea PUG-ului, cu Facultatea de Arhitectură. Este anul 2023 și nu s-a făcut nimic. Nici nu au cum să îl actualizeze, pentru că PUG-ul din 2000 a fost actualizat pentru o suprafață cu 1.000 de hectare mai mică decât suprafață reală a Bucureștiului, ca să poată fi furate de cine trebuie.

De-aia nici nu s-a făcut, la nivelul Municipalității, cadastru și intabulare pentru bunurile proprietate publică ale Minicipalitatii și statului. Numai 15-20% din imobilele proprietatea statului, publică și privată, sunt cadastrate și intabulate.”, a spus Victor Vasile.

„Părerea mea este că Nicușor Dan a fost pus (n.r. la PMB)  pentru a face sabotaj economic.”, a mai acuzat acesta.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *