nicușor dan
nicușor dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că bugetul pe 2022 a fot votat în ședința de luni a Consiliului General. Potrivit edilului, bugetul pe 2022 va permite continuarea unor proiecte de infrastructură, precum Prelungirea Ghencea, dar și modernizarea rețelei de termoficare.

„Bugetul Capitalei pe 2022 a fost votat. Mulțumesc grupurilor politice ale USR, PNL și PMP pentru votul favorabil din ședința de azi a Consiliului General, pentru că au înțeles prioritățile momentului și importanța solidarității”, a anunțat Nicușor Dan, pe Facebook.

„E adevărat, mi-aș fi dorit și ne-am fi dorit un buget mai mare, mai cuprinzător, din care să putem finanța mai multe dintre proiectele necesare Bucureștiului. Cu toate acestea, bugetul pe 2022, așa cum e el, ne permite să continuăm câteva proiecte de infrastructură (printre ele Prelungirea Ghencea, modernizarea rețelei de termoficare), să reparăm trotuare și să refacem marcajele rutiere, să continuăm să subvenționăm materialele sanitare ale spitalelor, să plătim subvențiile pentru transport public și termoficare la un nivel similar cu cel din 2021 și să achităm în continuare o serie de datorii rămase din perioada 2016-2020”, a tramis edilul Capitalei,  Nicușor Dan, în postarea sa.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat luni că în Consiliul General al Municipiului Bucureşti a fost aprobată înfrăţirea dintre Bucureşti şi capitala Ucrainei, Kiev.

„Pentru a ne arăta solidaritatea cu capitala Ucrainei aflată acum sub asediu, am hotărât să aprobăm înfrăţirea dintre Bucureşti şi Kiev. Ne apropie aceleaşi valori europene, ne apropie dorinţa de pace şi colaborare”, a anunţat Nicuşor Dan.

Tot luni, CGMB a aprobat un protocol între ASSMB şi Crucea Roşie Română, alocând 5 milioane de lei pentru cumpărarea de medicamente şi materiale sanitare cu destinaţia Ucraina.

Primarul Nicușor Dan anunţă că achiziţiile vor fi făcute urgent, astfel încât să se asigure un transport cât mai rapid către graniţă, de unde convoiul să fie preluat de ucraineni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *