img 4

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 13-a zi, iar în cursul nopții au avut loc noi bombardamente. Proiectilele rusești au ajuns în zone cu locuințe în orașele pentru care Rusia promite, din nou, evacuarea civililor. La Sumî, cel puțin 10 oameni au murit. Moscova anunță că astăzi, la ora 9.00, ar trebui să aibă loc o oprire a focului în patru orașe

Rusia a anunțat că este gata să deschidă coridoare umanitare în Ucraina începând cu ora 10:00, ora Moscovei (09:00 ora României), anunță agențiile ruse de presă citate de BBC.

Oficialii Ministerului Apărării din Rusia spun că scopul este evacuarea civililor din orașele Kiev, Cernihiv, Sumî, Harkov și Mariupol.

O astfel de promisiune a fost făcutăm și luni, dar Ucraina a declarat că este „imorală”, deoarece majoritateea rutelor de evacuare oferite de Moscova erau către Rusia și Belarus.

În ciuda ofertei pentru deschiderea de coridoare umanitare, orașele menționate de Moscova au fost bombardate în cursul nopții.

Atac aerian la Sumî. Printre victime sunt și copii

Atacurile aeriene asupra orașului Sumî s-au soldat cu victime, printre care se numără și copii, potrivit unui oficial militar ucrainean local, citat de BBC.

Dmitro Jivitski, care conduce Administrația Militară Regională Sumî, a spus pe Facebook că, după ora locală 23:00, avioane de război rusești au efectuat lovituri asupra orașului de nord-estul Ucrainei.

„Din păcate, printre cei uciși se numără și copii”, a anunțat el, adăugând că peste 10 persoane au fost ucise.

„Nu vom ierta niciodată asta!” a adăugat el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *