Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că instituția pe care conduce ar putea cumpăra activele ELCEN în luna mai, iar datoria uriașă pe care o are fostul RADET ar putea fi în cazul acesta negociată.

Totodată, Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei are nevoie de acordul mai multor instituții pentru această această achiziție.

„Este acea datorie, pe care putem să o negociem, dar ea este așa, vorbind foarte grosier, ea este între PMB și proprietarul ELCEN, adică Ministerul Energiei, există o datorie. Pe de altă parte, noi vrem să cumpărăm ELCEN ca active și atunci o să rămână datoria între Primărie și Ministerul Energiei, dar ELCENUL ca active o să fie preluat contra cost de către PMB (…). În cel mai optimist scenariu, asta se va întâmpla în luna mai. Trebuie pentru asta să avem acordul CGMB, Ministerului Energiei, Ministerului de Finanțe și Guvernului și mai avem nevoie de un aviz de la Consiliul Concurenței. Eu sunt optimist”, a declarat Nicușor Dan, la RFI.

Totodată, Nicușor Dan a promis că iarna viitoare va fi mult mai bine, pentru că va fi amenajată o centrală mobilă pe linia de est a orașului.

Nicușor Dan a subliniat că „problema apei calde și a căldurii vine dintr-o inactivitate și o subfinanțare cronică, derulată timp de 30 de ani (…). Tot ce putem face în această iarnă este să avem cele mai rapid posibile intervenții de urgență, ceea ce reușim să facem și de asemenea să comunicăm, avem un call-center la care în sfârșit se răspunde și le spunem oamenilor cât durează. Acum, tot ce putem să facem și am făcut deja este să asigurăm finanțarea pentru iernile următoare, adică pentru reparațiile care să facă astfel încât să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat iarna asta. Avem deja finanțări de 300 de milioane de euro fonduri europene, 200 de milioane de euro PNRR, 320 de milioane de lei primiți de la Guvern. Din primăvara asta începem marile lucrări de reparații ale conductelor”, spune primarul Nicușor Dan,

Leave a comment

Lasă un răspuns