Nicușor Dan ar conduce în preferințele electoratului Capitalei
Nicușor Dan ar conduce în preferințele electoratului Capitalei

Nicușor Dan ar conduce în preferințele electoratului Capitalei cu aproape nouă procente peste Gabriela Firea. Datele provin de la cel mai recent sondaj INSCOP comandat de PNL și arată că Nicușor Dan ar obține 54,4% din voturi iar Firea 45,6%.

Participanții la sondaj au fost întrebați „Dacă pentru funcția de primar general al Capitalei s-ar prezenta în alegeri doar doi candidați – Gabriela Firea, susținută de PSD, Pro România și ALDE, respectiv Nicușor Dan, susținut de PNL, USR-PLUS și PMP – cu care dintre ei ați vota?”. Sondajul arată că Nicușor Dan ar conduce în intențiile de vot exprimate de bucureșteni.

De asemenea, 56,1% au răspuns că direcția în care se îndreaptă Capitala este una greșită și numai 40,3% au răspuns că lucrurile merg spre bine.

Procentul bucureștenilor care au indicat că vor veni la vot și au o opțiune este de 67,3% din eșantion, relatează Digi24.

sondajul inscop

Care sunt problemele cu impact direct asupra bucureștenilor

Potrivit sondajului, printre cele mai mari probleme care îi afectează pe locuitorii Capitalei sunt aglomerația din trafic, poluarea, corupția din administrație, infracționalitatea și scandalurile, mizeria și lipsa parcărilor.

De asemenea, bucureștenii cred că primele probleme care ar trebui rezolvate de noul primar sunt traficul rutier și proiectele de infrastructură, eliminarea corupției din primărie, reducerea poluării, îmbunătățirea sănătății publice (construirea unui spital mai mare) sau extinderea spațiilor verzi și a locurilor de joacă.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Partidului Național Liberal.

Datele au fost culese în perioada 20 – 26 iunie 2020.

Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului − multistadial stratificat fiind de 1120 de persoane.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului – demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație și sector) pentru populația neinstituționalizată cu vârsta de 18 ani și peste, cu domiciliul permanent sau flotant în municipiul București.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *