Grecii au închis punctele de frontieră sunt cozi imense la singurul deschis
Grecii au închis punctele de frontieră sunt cozi imense la singurul deschis

Grecii au închis toate punctele de frontieră cu Bulgaria cu excepția unuia, astfel că românii plecați în vacanță au format cozi pe kilometri întregi. Turiștii se plâng de lipsa de organizare a autorităților grecești. Se fac și teste la graniță pentru depistarea coronavirusului, în mod aleatoriu.

Românii au povestit că s-a format o coadă de 5 kilometri la singurul punctt de frontieră deschis în Grecia, iar într-o oră se înaintează 100 de metri. Timpul de așteptare este de câteva ore.

Singurul punct de frontieră rămas deschis este Kulata-Promachonas.

„Acum ne-am așezat la coadă, are cam 5 kilometri și se înaintează foare greu”, a scris o femeie pe un grup Facebook dedicat turiștilor care vor să ajungă în Grecia.

„E groaznic! Înaintăm încet, pe o singură coloană”, scrie un alt utilizator.

„Dezorganizare totală!. Cum să lași doar un punct terestru de trecere a frontierei când știi că vin turiști din cel puțin 5-6 țări? Bătaie de joc!!!”, a spus altcineva, potrivit publicației Știri pe Surse.

„Stăm de aproximativ o oră și am înaintat 100 m”, adaugă o femeie.

Utilizatorii grupului respectiv scriu că la granițele terestre se fac 1.000 de teste pentru coronavirus zilnic și aleatoriu.

„Este foarte nasol cu așteptatul în mașină și dacă ai și copii mici chiar nu este o plăcere. Vrei turism, lasă granițele deschise, așa mi se pare corect. Testarea aleatorie nu poate identifica bolnavii, de aceea ni se pare aberant să îți bați joc de cei care vin să cheltuiască banii în țara ta. Mai bine cereau testare obligatorie și știai de la început la ce să te aștepți, dar așa mi se pare incorect să stau cu inima strânsă” – au mai spus oamenii.

MAE a emis o atenționare de călătorie în care explică condițiile cerute de autoritățile grecești

„Ministerul Afacerilor Externe îi anunță pe românii care vor să călătorească în Grecia că accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis în perioada 1-15 iulie a.c. numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativității completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența celor care se deplasează în această țară. În ceea ce privește accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2. Persoana testată trebuie să aștepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic. Rămân obligatorii măsurile generale de prevenție: purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor și de distanțare socială. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că autoritățile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs”, a a transmis MAE.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *