Nicușor Dan are un avans considerabil în fața Gabrielei Firea
Nicușor Dan are un avans considerabil în fața Gabrielei Firea

Nicușor Dan are un avans considerabil în fața Gabrielei Firea în topul preferințelor bucureștenilor pentru alegerile locale. Potrivit unui sondaj INSCOP comandat de PNL, candidatul dreptei pentru Capitală ar obține un scor de 46,3%, în timp ce reprezentanta PSD, Gabriela Firea, ar reuși să obțină doar 38,9 din voturile bucureștenilor.

Sondajul INSCOP îl dă victorios pe Nicușor Dan în confruntarea cu Gabriela Firea. Însă, există și al treilea principal candidat, Traian Băsescu, care însă este asimilat cumva de Nicușor Dan.

Sondajul mai arată că în cazul în care Traian Băsescu nu ar candida, votanţii săi ar pune ştampila pe Nicuşor Dan într-o proporţie covârşitoare, arată PsNews.

Faţă de sondajul precedent realizat de INSCOP la finele lunii iunie, ponderea persoanelor mulţumite sau foarte mulţumite de activitatea Gabrielei Firea ca primar a scăzut de la 45,1% la 40,8%.

La capitolul prezența așteptată la vot, persoanele sigure că vin la vot („10” pe o scală de la 1 la 10) şi care exprimă o opţiune de vot reprezintă 51% din eşantion, faţă de 69% în luna iunie.

Nicușor Dan are un avans considerabil la vot. Pe baza datelor disponibile şi evoluţiilor probabile la data începerii sondajului, a fost alcătuit un scenariu care lua în calcul cinci candidaturi. Persoanele sigure că vin la vot („10” pe o scală de la 1 la 10) şi care exprimă o opţiune de vot au optat astfel:

Nicuşor Dan (susţinut de PNL şi de Alianţa 2020 USR-PLUS) 46,3%

Gabriela Firea (în scenariu susţinută de PSD şi ALDE) 38,9%

Traian Băsescu (susţinut de PMP) 8,4%

Victor Ponta (susţinut de Pro România) 6,0%

Ilan Laufer (susţinut de Platforma Social Liberală) 0,4%

Într-un scenariu în care pentru poziţia de primar ar candida doar Nicuşor Dan şi Gabriela Firea, persoanele care l-ar fi votat pe Traian Băsescu se dispun astfel:

56,7% îl votează pe Nicuşor Dan

1,0% o votează pe Gabriela Firea

40,2% sunt nehotărâţi

2,1% n-ar veni la vot.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda PNL. Datele au fost culese în perioada 23 iulie – 8 august 2020. Metoda de cercetare: anchetă sociologică pe baza unui chestionar.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul