nicusor dan

Nicușor Dan este audiat la DNA. Primarul general al Capitalei dă declarații în fața procurorilor anticorupție cu privire la o sesizare pe care chiar el a depus-o în legătură cu nelegalitatea PUZ Primăverii 1.

După cum bine se știe, Nicușor Dan susține că proiectul Primăverii 1, care a primit PUZ, este ilegal deoarece s-a construit pe un teren prevăzut ca spaţiu verde. Pentru asta, Nicușor Dan a făcut plângere la Direcția Națională Anticorupție.

Nicușor Dan, explicații la sosirea la sediul DNA

„Este vorba de o plângere făcută de aproximativ o lună, legată de Planul Verde Primăverii 1 și arhitectul-șef, care a propus și primarul general a aprobat. Consiliul General a votat un PUZ pentru un bloc pe acest spațiu verde, a fost un câștig necuvenit pentru acel proprietar, de cel puțin 3 milioane de euro. În opinia mea, e infracțiune de abuz în serviciu cu foloase necuvenite. E verde, nu se construiește pe spațiul verde, spune legea”, a declarat Nicușor Dan la sosirea la sediul DNA

„La momentul în care s-a dat PUZ, în 2019, era o hotărâre definitivă că nu se poate construi pe spațiul verde. Eu am reclamat că există regimul urbanistic al acelui teren de spațiu verde, că există o lege că nu se construiește si, cu încălcarea legii, și-a adus un beneficiu de câteva milioane de euro. Asta am semnalat” – Nicușor Dan.

Nicuşor Dan a depus o plângere la DNA în data de 2 noiembrie. Totodată, el a sesizat și Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Prefectura Capitalei cu privire la „nelegalitatea flagrantă a PUZ Primăverii 1”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *