Petrecerea „cu șpriț și lăutari” din Trenul Regal a fost anulată
Petrecerea „cu șpriț și lăutari” din Trenul Regal a fost anulată

Petrecerea „cu șpriț și lăutari” din Trenul Regal a fost anulată, după ce au apărut detalii în presă cu privire la organizarea acesteia. CFR a reziliat contractul de închiriere pentru tren, astfel că aceasta nu va mai avea loc.

Compania feroviară a reziliat contractul de închiriere pentru garnitura care, pe 1 decembrie, ar fi urmat să fie scena unei petreceri pe ruta București – Sinaia și înapoi.

Compania feroviară a anunțat că „nu are nicio implicație sau vreo contribuție în organizarea evenimentului din tren, în timpul circulației Trenului Regal al Societății Feroviare de Turism – SFT CFR SA”.

De asemenea, CFR a mai precizat că trenul poate fi închiriat, contra cost, și că a primit o astfel de solicitare din partea unui beneficiar care „a prezentat toate avizele tehnice de circulație ale trenului, emise de organele abilitate”. CFR Călători a decis ulterior să rezilieze unilateral contractul cu firma care organiza petrecerea de 1 Decembrie, se arată în comunicatul trimis de CFR, citat de B1TV.

În Trenul Regal urma să aibă loc petrecerea „Spriț și lăutari”. Potrivit paginii de promovare, un bilet a costat 500 de euro, iar toate cele 80 de locuri au fost vândute. Acestea includ o călătorie cu trenul București – Sinaia și retur, o degustare de vinuri, mâncare și muzică lăutărească

Reprezentanții Casei Regale s-au revoltat

De ziua națională a României, petrecem la rang de artă. O incursiune în timp cu trenul regal, pe ruta București-Sinaia, ce va aminti de zaiafeturile de odinioară”.

Reprezentanții Casei Regale nu au fost încântați de scopul pentru care a fost închiriat trenul și au transmis că este ”aproape o blasfemie”.

Cu Trenul Regal au călătorit patru generații ale familiei regale. Începând cu 2008, au fost 14 călătorii care au avut legătură cu familia regală. Trenul i-a condus pe Regele Mihai I și pe Regina-mamă Elena în exil, în zilele de 3-6 ianuarie 1948.

Același tren l-a condus pe ultimul drum pe Regele Mihai la 15 decembrie 2017. Ceea ce se întâmplă acum, o călătorie în scop comercial, reprezintă aproape o blasfemie. Considerăm Trenul Regal un loc sacru, după ce l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum”, a declarat Ion Tucă, director al Casei Majestății Sale.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *