Trenul Regal a fost închiriat pentru data de 1 decembrie, urmând a fi folosit pentru o petrecere privată. Din informațiile care au ajuns în mediul public, va fi o petrecere populară, „cu șpriț și lăutari”.

Închirierea Trenului Regal nu este însă deloc ieftină. Potrivit paginii de promovare, un bilet costă 500 de euro, iar toate cele 80 de locuri au fost vândute. Acestea includ o călătorie cu trenul București – Sinaia și retur, o degustare de vinuri, mâncare și muzică lăutărească.

De ziua națională a României, petrecem la rang de artă. O incursiune în timp cu trenul regal, pe ruta București-Sinaia, ce va aminti de zaiafeturile de odinioară” se arată în anunțul public al evenimentului, potrivit B1TV.

Reprezentanții Casei Regale nu au fost încântați de scopul pentru care a fost închiriat trenul și au transmis că este „aproape o blasfemie”.

Cu Trenul Regal au călătorit patru generații ale familiei regale. Începând cu 2008, au fost 14 călătorii care au avut legătură cu familia regală. Trenul i-a condus pe Regele Mihai I și pe Regina-mamă Elena în exil, în zilele de 3-6 ianuarie 1948.

Același tren l-a condus pe ultimul drum pe Regele Mihai la 15 decembrie 2017. Ceea ce se întâmplă acum, o călătorie în scop comercial, reprezintă aproape o blasfemie. Considerăm Trenul Regal un loc sacru, după ce l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum”, spune Ion Tucă, director al Casei Majestății Sale, potrivit europalibera.org.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *