Nicușor Dan conduce clasamentul în Capitală. Ce procent ar obține Piedone după ultimul sondaj Sociopol
Nicușor Dan conduce clasamentul în Capitală. Ce procent ar obține Piedone după ultimul sondaj Sociopol

Nicușor Dan a luat un avans semnificativ în competiția pentru Primăria Capitalei în cel mai recent sondaj realizat de Sociopol în București, efectuat între 24 și 26 aprilie.

Conform sondajului, Nicușor Dan se bucură de un sprijin de 37% din partea respondenților, în timp ce principalii săi contracandidați, Cristian Popescu Piedone și Gabriela Firea, se situează la egalitate, fiecare obținând 22% din intențiile de vot, transmite B1TV.

Mirel Palada, sociologul care a comentat aceste rezultate într-o emisiune TV, a evidențiat că Nicușor Dan continuă să conducă în această cursă electorală, cu toate că procentajul său a început să scadă sub 40%. Conform acestuia, Nicușor Dan are toate șansele să rămână primarul Bucureștiului în actuala configurație a alegerilor. În ceea ce privește alți candidați, precum Sebastian Burduja, acesta nu reușește să atragă decât 11% din baza comună de votanți anti-PSD/progresiști, fapt care nu pune în pericol mandatul lui Nicușor Dan.

Referitor la contracandidații din zona pesedisto-conservatoare, respectiv Cristian Popescu Piedone și Gabriela Firea, Palada subliniază că aceștia își împart în mod echitabil voturile, fiind peste pragul de 20%.

Mirel Palada a adăugat că Nicușor Dan își are asigurat un nou mandat dacă Cristian Popescu Piedone nu se retrage:

Cât timp există doi candidați care se suprapun pe acest segment electoral pesedisto-conservator, niciunul dintre aceștia nu are vreo șansă să treacă semnificativ de pragul de 30% și să-l ajungă din urmă pe Nicușor Dan. Cu excepția unei retrageri surpriză (Piedone?? Firea??), Nicușor Dan își are asigurat un nou mandat. Ghinion” a spus Mirel Palada.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *