nicușor dan
nicușor dan

Primarul general Nicușor Dan face precizări după ce Gabriela Firea, ministrul Familiei, l-a atacat spunând că lui Alexandru Arșinel i se face o mare nedreptate la Teatrul Constantin Tănase. Iată cum îşi motivează edilul decizia.

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a făcut marți precizări cu privire la ceea ce el numește „o nouă dezinformare”.

El susține că Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul Constantin Tănase.

„Până de curând era și directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului. În urma informațiilor primite din teatru asupra activității sale ca director artistic, nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor”, susține Nicușor Dan pe pagina sa de socializare.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a sărit în apărarea lui Alexandru Arșinel, după ce acesta a fost forțat să se pensioneze de către primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Firea susține că maestrului i s-a făcut o mare nedreptate și tot ce i-a mai rămas acum este ”să ne vadă pe toți aplaudându-l la următoarele spectacole în care joacă la Teatrul Tănase”.

”Singura dorință a unui actor este să joace până în ultima clipă a vieții. Aplauzele, publicul și scena îi dau unui artist puterea să continue. Ce i se întâmplă zilele acestea maestrului Alexandru Arșinel este o mare, o imensă nedreptate. Nu poți să-l arunci precum o măsea stricată din teatrul unde a jucat și a creat aproape 60 de ani.

”Ce a făcut Nicușor Dan cu Alexandru Arșinel este o dezonoare”

„Ce a făcut primarul general Nicușor Dan cu Alexandru Arșinel este o dezonoare pe care nimeni nu o înțelege. Maestrul Arșinel nu mai era director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase de patru ani și nici nu mai avea vreo funcție de conducere. Își dorea să continue pe postul de consilier artistic și să-i învețe pe actorii mai tineri din experiența adunată zeci de ani pe scenă.Tot ce reprezintă astăzi Teatrul de Revistă Constantin Tănase i se datorează maestrului Arșinel. Nicușor Dan nu a făcut nicio economie la buget după ce l-a îndepărtat pe acest mare actor din funcția de consilier artistic. Mai bine s-ar fi uitat la zecile de consilieri personali și directori numiți politic pe care acum îi caută și procurorii”, spune Gabriela Firea.

”Am ajuns să-l vedem pe Alexandru Arșinel tulburat, cu lacrimi în ochi”

„În 2017, am propus Consiliului General al Capitalei ca actorul Alexandru Arșinel să primească titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București. Am considerat că era un minim gest pe care-l puteam face pentru toate meritele sale artistice și manageriale. Poate nu a fost întâmplător că singurii care au respins proiectul au fost consilierii USR. Iată ce face acum Nicușor Dan, „tatăl” lor. Proiectul a trecut atunci datorită voturilor consilierilor PSD, ALDE, PMP și parțial ai PNL”, spus Gabriela Firea.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Dezamăgirea este mare , Lăcomia și Neam-Prostia au devenit caracteristice pentru o parte din populația țării ! Am crezut că „ întâmplarea „ cu operația de transplant de rinichi a „ maestrului „ Arșinel , este , chiar o ÎNTÂMPLARE ! M-am înșelat ! Îl cam doare-n c … de oamenii care trăiesc pe lângă el ! S-a „ cățărat „ pe umerii Stela Popescu , devenind mare artist și „ Cetățean de Onoare în București ” ! Numai că , nu are ONOARE ! Se folosește de „ înregimentarea „ sa politică și împroașcă cu noroi unde nu este cazul !

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *