Nicușor Dan, neînfricat: zice că nu se teme de un candidat comun PSD-PNL. „Având în vedere că sunt în sondaje cu un procentaj de 30-35%”

 „Cum vede matematicianul Nicușor Dan calculele pentru Cotroceni în acest moment”, l-a întrebat un jurnalist de la Digi24 pe câștigătorul alegerilor locale pentru Primăria Capitalei. 

„Da, nu se pune problema asta. Am primit un mandat  pentru încă patru ani după cei 3 ani și jumătate pe care i-am avut. Am început niște lucruri pentru București. Orașul are niște probleme mari. Ăsta e mandatul”, a răspuns primarul proaspăt reales ce a învins-o pe candidata PSD Gabriela Firea pentrua doua oară.

Nicușor Dan spune că nu va renunța la Primăria Capitalei pentru Palatul Cotroceni

Nicușor Dan spune clar că nu se va înscrie în cursa pentru Palatul Cotroceni, programată pentru luna septembrie. De asemenea,  afirmă că va rămâne „independent” și nu se va întoarce în USR,  partidul înființat de el.

„Pragmatic, o să înceapă niște negocieri pentru formarea Consiliului General. Eu îmi doresc să rămân independent pentru că înseamnă să ai echilibru față de partide. E o activitate administrativă dificilă. Să activezi într-un partid este dificil”, adaugă primarul, care declară că nu vrea să fie într-o parte sau în alta după ce a fost întrebat de ce nu a fost alături de liderii Alianței Dreapta Unită.

Sper că ADU să facă pragul (…) Îmi doresc foarte mult ca PNL să intre în această majoritate. Bucureștenii își doresc o majoritate care să lucreze cu primarul general și să nu avem un conflict de 4 ani pentru a duce mai repede proiectele. Sunt optimist că vom avea o majoritate”. 

Primarul recunoaște că nu a putut duce la bun sfârșit unele proiecte, dar a specificat că actualul său mandat început din 2020 se va încheia în octombrie 2024, urmând să-l înceapă pe cel de-al doilea.  Nicușor crede că cele mai mari realizări țin de transport, de modernizarea liniilor de tramvai, semaforizarea inteligentă.

Acum 20 ani, Traian Băsescu, proaspăt reales primar al Bucureștiului, a candidat pentru Cotroceni

În anul 2000, Traian Băsescu, cel mai popular politician de centru dreapta de la aceea vreme, a câștigat alegerile locale pentru Primăria Capitalei cu 50,68% în turul 2, cu 362.853 voturi. El l-a învins pe Sorin Oprescu (atunci susținut de PSD) care a obținut 49,31% (353.038 voturi). În 2004, cu ajutorul Alianței Dreptate și Adevăr, Traian Băsescu a reușit să fie reales  ca primar al Capitalei cu 54,94% (417.153 voturi). L-a bătut pe candidatul PSD Mircea Geoană, care a obținut 29,74% (225.774 voturi) în al doilea tur.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *