Nicușor Dan este audiat joi după amiază la DNA,în urma unei plângeri
Nicușor Dan este audiat joi după amiază la DNA,în urma unei plângeri

Nicușor Dan este audiat joi după amiază la DNA, în calitate de martor. Primarul Capitalei a declarat jurnaliștilor că a fost chemat de procurori să dea declarații în calitate de martor, cu privire la o plângere penală pe care a depus-o în anul 2019 pe tema Planurilor Urbanistice Zonale de sector.

El spune că îi consideră vinovați pe fostul primar Gabriela Firea și pe fostul arhitect-şef al Capitalei, Ştefan Dumitraşcu.

Nicușor Dan este audiat la DNA. „Această plângere penală a fost procesată și eu vin aici în calitate de martor. (…) PUZ-urile de sector sunt unele dintre cele mai mari furăciuni care s-au întâmplat în istoria noastră postdecembristă din două aspecte foarte mari – faptul că dispar spații verzi în condițiile în care noi avem o problemă mare de poluare a aerului, cu copii bolnavi, cu vârstnici bolnavi cu afecțiuni cardiace sau respiratorii și pentru că apare fenomenul de blocuri între case, în condițiile în care Bucureștiul e deja un oraș supraaglomerat.

Eu vin azi ca să susțin plângerea pe care am făcut-o acum doi ani, la invitația procurorilor care au ajuns să studieze acest caz” a precizat Nicușor Dan, citat de B1TV.

Primarul Capitalei a dat câteva detalii despre ilegalitățile pe care le sesizase procurorilor, care au dus la scăderea dramatică a spațiului verde și înrăutățirea poluării.

„PUZ sector 3 a fost anulat de Tribunal, PUZ sector 4 a fost anulat de Tribunal, PUZ sector 6 a fost anulat de Tribunal. Niciuna dintre aceste hotărâri nu este definitivă, dar e un indiciu că aceste PUZ-uri sunt nelegale. Depun aceste hotărâri. Depun decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene care a condamnat România pentru poluarea din București. Mai depun o serie de acte întocmite de autoritățile naționale care spun că fenomenul acesta de urbanism derogatoriu este extrem de nociv pentru calitatea vieții. E evident că dacă te densifici exagerat nu mai ai acces la spațiul verde, ai o problemă cu utilitățile, cu traficul, cu copiii pe care trebuie să-i ducă părinții cu mașina la școală. Și mai spun documentele astea un lucru foarte important, că fenomenul de urbanism derogatoriu anulează șansele orașelor din România de a participa la competiția globală. Pentru ca investitorii să vină în București sau în Sofia sau la Budapesta, ei se vor uita la trafic, la spațiile verzi, la dezvoltarea urbană a acestui oraș”, a precizat Nicușor Dan.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul