Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat la B1TV, că în prezent se bucură de susținerea PNL, USR și PMP la Primăria Generală și această susținere ar putea fi conturată și la alegerile din 2024.

”Pentru moment, preocuparea mea e ca în aceşti 2 ani şi jumătate să fac lucrurile care le-am angajat să le fac pentru bucureşteni. În administraţia publică lucrurile durează, faci astăzi proiectul şi îl vezi peste 3-4 ani. Şi mai este un lucru important, cred că ceea ce am făcut eu în administrarea Bucureştiului a fost să trasez acele linii mari strategice pe care să mergem în continuare, fie că vorbim de semaforizare, fie că vorbim de transportul public, fie că vorbim de metroul la suprafaţă, fie că vorbim de radialele până în autostrada de centură, sunt lucruri mari, nu hai să mai punem un semafor aici, un semafor aici, un semafor aici. Rezultatul acestor planuri mari se vede în ani”, a declarat Nicuşor Dan la B1 TV.

Nicușor Dan spună că are în prezent susţinerea PNL, USR şi PMP la Primăria Capitalei.

”Legat de această chestiune, mai vreau să spun că am o colaborare bună cu PNL, PMP USR care mă susţin în primărie, chiar azi am avut o şedinţă de Consiliu în care am avut voturile lor pe proiectele pe care le-am avut”, a declarat Dan.

De asemenea, edilul spune că există posibilitatea ca această susținere să continuă și la alegerile din 2024.

”În ipoteza în care o să fie o luptă stânga – dreapta e un scenariu realist. Dar mai e mult până acolo, se vor schimba aşa multe lucruri, o să vină o criză economică peste noi că eu vă spun sincer, nu îmi fac niciun fel de calcul pentru 2024. Vreau să mă concentrez pe ce fac în administraţie”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Firea vrea din nou la Capitală

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, spune că vrea să candideze din nou la Primărie și dă de înțeles că ar putea fi susținută inclusiv de PNL. Liberalii neagă vehement: „Nu știm ce o animă pe dna Firea să facă astfel de declarații”.

Gabriela Firea (PSD) a fost învinsă la limită la alegerile locale din 2020 și doar după ce PNL-ul condus pe atunci de Ludovic Orban a renunțat la ideea propriului candidat pentru a-l susține pe Nicușor Dan.

Liberalii nu sunt satisfăcuți de prestația lui Nicușor Dan, iar fără susținerea PNL la următoarele alegeri, șansele sale de a câștiga un nou mandat scad considerabil.

Acesta este contextul în care, deși mai sunt doi ani până la alegeri, G. Firea formulează declarația potrivit căreia nu doar partidul propriu ar susține-o pentru o nouă candidatură, ci și partenerii PSD de la guvernare, foștii adversari din PNL.

Actualul ministru al Familiei, tineretului și egalității de șanse susține că ar exista discuții „incipiente” între PNL și PSD pentru susținerea sa comună de către cele două formațiuni, variantă pe care liberalii o neagă însă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *