Nicușor Dan

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, anunţă că va prelua mandatul în această săptămână, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins toate cele 52 de apeluri formulate la validarea mandatului său de primar. „Începem să construim împreună Noul Bucureşti, adică să facem un oraş bun pentru oamenii cinstiţi”, a transmis Nicuşor Dan.

Nicușor Dan, prima reacție după validarea mandatului de primar:

„În această săptămână, voi putea prelua oficial funcția și începem să construim împreună Noul București, adică să facem un oraș bun pentru oamenii cinstiți. Le mulțumesc din nou bucureștenilor pentru încrederea exprimată la urne și pentru dorința de a aduce o schimbare în acest oraș vitregit de către o administrație incompetentă. Ne revedem la depunerea jurământului, iar apoi, zi de zi, în calitate de partener”, a scris Nicușor Dan.

Primarul ales a mai spus că cele 52 de contestații sunt copiate una după alta, inclusiv greșelile gramaticale. Dan spunea că cei care au depus apelurile sunt foști sau actuali consilieri PSD.

„Remarc lașitatea Gabrielei Firea care și-a pus subordonații să semneze aceste contestații și nu a semnat ea însăși, dacă chiar vrea să conteste rezultatul alegerilor”, continuat el.

Nicușor Dan a fost validat

Nicușor Dan acuza că unul din motivele pentru care se tergiversează schimbarea de administrație este „caracatița de interese” din Primăria Capitalei.

„Asta e motivul pentru care se tergiversează, pentru ca oamenii ăștia să acopere lucruri pecare le-au făut, să emită niște acte prin care să regularizeze anumite lucruri pe care le-au făcut”, a mai spus Nicușor Dan.

Gabriela Firea i-a răspuns înțepat lui Nicușor Dan, care a spus că bucureștenii trebuie să o întrebe pe Gabriela Firea de ce nu au apă caldă la robinet. Să fie investit în funcția de primar al Bucureștiului, iar apoi să-și dea demisia pentru că nu poate conduce un oraș de talia Capitalei, a spus Gabriela Firea.

„Dumnealui a spus, nu altcineva, că în maxim o lună de la intrarea în primărie rezolvă și problema apei calde și a căldurii. Bine, a zis că în prima zi, dar noi încercăm să fim rezonabili. Așteptăm toate aceste lucruri. De săptămâna viitoare, când probabil va depune jurământul, până la alegerile parlamentare, așteptăm rezolvarea acestor probleme spinoase, pentru că dumnealui a spus, nu l-a forțat nimeni. Dacă va veni săptămânal să spună că eu sunt primar general, atunci să-și dea demisia”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *