Actualitate

Clotilde Armand încă nu-şi poate prelua mandatul la Primăria Sectorul 1. Peste 100 de persoane au contestat validarea

Clotilde Armand încă nu a fost validată ca primar al Sectorului 1 din Bucureşti, la o lună după alegerile locale 2020, după ce, luni, Tribunalul Bucureşti a amânat pentru ziua de marţi decizia definitivă.

„Tribunalul Bucureşti a amânat până mâine la ora 15.00 decizia definitivă legată de validarea mandatului meu. Până atunci, vă las aici numele persoanelor care au contestat validarea mea. 122. Majoritatea sunt din PSD, rudele acestora şi angajaţi ai Primăriei Sectorului 1. Eu cred că vor avea un şoc mâine”, este mesajul postat pe Facebook de Clotilde Armand.

Luni, alegerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei a fost validată definitiv, după ce Curtea de Apel București a respins cele 52 de contestații depuse de foști sau actuali consilieri PSD.

Pe 12 octombrie, Tribunalul București a admis sesizarea Biroului Electoral al Circumscripției Electorale nr. 42 a Municipiului București, decizie față de care au fost depuse contestațiile.

„Validează mandatul de primar general al municipiului Bucureşti ales la alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020 în persoana dlui. Dan Nicuşor Daniel.

Prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al municipiului Bucureşti cu obligaţia aducerii la cunoştinţa publică prin afişare la sediul unităţii administrativ teritoriale, în termen de cel mult 24 ore de la comunicare.

Cu drept de apel pentru cei interesaţi în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţa publică, cererea de apel urmând a fi depusă la tribunal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei”, a arătat Tribunalul în minuta deciziei.

La Sectorul 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS a câştigat alegerile cu 40,94% dintre voturi, respectiv un număr de 36.455 voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81% din voturi, reprezentând un număr de 35.451 voturi.

Related posts

Lucian Mihai Scripcaru

George Dumitrescu

Clotilde Armand a fost validată definitiv primar al Sectorului 1: „Începem treaba!”

Andrada Ionescu

Alexandru Dan Coșocariu

George Dumitrescu

Ludovic Orban: parlamentarii „au votat fără să aibă discernământ” împotriva miniștrilor PNL, în comisii

Constantinescu Gabriel

Klaus Iohannis anunță: Alegerile parlamentare au fost stabilite conform legii şi vor avea loc pe 6 decembrie

Andrada Ionescu

Strategia pentru alegeri anticipate a liberalilor, explicată pas cu pas. PSD e pus într-o situație imposibilă

Constantinescu Gabriel

1 comment

Clotilde Armand a depus jurământul: „Gunoiul trebuie aruncat la tomberon. Stop pilelor, stop corupției, stop birocrației” - Lumea Politică 29 octombrie 2020 at 19:45

[…] Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Așa să îmi ajute Dumnezeu!” Clotilde Armand a optat, spre deosebire de consilierii USR PLUS, să rostească formula religioasă de încheiere „Așa să îmi ajute Dumnezeu!”. […]

Reply

Leave a Comment