Nicușor Dan a fost validat în funcția de primar în București
Nicușor Dan a fost validat în funcția de primar în București

Nicușor Dan a fost validat în funcția de primar în București, în urma deciziei de luni a Curții de Apel București. Instanța a respins toate cele 52 de contestații, constatând că au fost tardiv formulate.

„Admite excepția tardivității. Respinge toate apelurile ca tardiv formulate. Definitivă”, a comunicat instanța în minuta deciziei.

Pe 12 octombrie, Tribunalul București a admis sesizarea Biroului Electoral al Circumscripției Electorale nr. 42 a Municipiului București, decizie față de care au fost depuse contestațiile.

„Validează mandatul de primar general al municipiului Bucureşti ales la alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020 în persoana dlui. Dan Nicuşor Daniel.

Prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al municipiului Bucureşti cu obligaţia aducerii la cunoştinţa publică prin afişare la sediul unităţii administrativ teritoriale, în termen de cel mult 24 ore de la comunicare.

Cu drept de apel pentru cei interesaţi în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţa publică, cererea de apel urmând a fi depusă la tribunal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei”, a arătat Tribunalul în minuta deciziei.

Nicușor Dan a fost validat în funcția de primar. Nicușor Dan o acuza pe Gabriela Firea, actualul primar, că și-a pus subordonații să semneze aceste contestații, pentru ca ea să nu facă acest lucru.

Primarul ales a mai spus că cele 52 de contestații sunt copiate una după alta, inclusiv greșelile gramaticale. Dan spunea că cei care au depus apelurile sunt foști sau actuali consilieri PSD.

„Remarc lașitatea Gabrielei Firea care și-a pus subordonații să semneze aceste contestații și nu a semnat ea însăși, dacă chiar vrea să conteste rezultatul alegerilor”, continuat el.

Nicușor Dan acuza că unul din motivele pentru care se tergiversează schimbarea de administrație este „caracatița de interese” din Primăria Capitalei.

„Asta e motivul pentru care se tergiversează, pentru ca oamenii ăștia să acopere lucruri pecare le-au făut, să emită niște acte prin care să regularizeze anumite lucruri pe care le-au făcut”, a mai spus Nicușor Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *