Nicușor Dan și-a găsit un aliat în Tăriceanu. Ar putea fi susținut de ALDE în cursa pentru București
Nicușor Dan și-a găsit un aliat în Tăriceanu. Ar putea fi susținut de ALDE în cursa pentru București

Nicușor Dan și-a găsit un aliat surpriză în Călin Popescu Tăriceanu. La nivel declarativ însă, pentru că liderul ALDE a spus că personal îl apreciază mult și că îl susține pentru Primăria Capitalei. Ceilalți lideri ai formațiunii trebuie însă să fie de acord cu susținerea altui candidat pentru fotoliul de primar al Capitalei. Un lucru este cert însă: Gabriela Firea nu va avea susținerea ALDE, a spus Tăriceanu.

Strategia pentru alegerile locale a fost discutată miercuri de reprezentanții din teritoriu ai ALDE, la Palatul Parlamentului.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că la București ALDE vrea candidat propriu dar că partidul este deschis și unei discuții despre alți candidați arată publicația Știri pe surse.

Tăriceanu a spus că el personal îl apreciază mult pe Nicușor Dan, că i se pare un candidat serios la Primăria Capitalei, dar mai trebuie ca și ALDE să susțină un candidat extern. Astfel, cel puțin deocamdată, Nicușor Dan și-a găsit un aliat în Tăriceanu, dar nu și în ALDE.

„Pe măsură ce lucrurile vor evolua și vom vedea și ceilalți candidați, suntem deschiși la posibilitatea susținerii unui candidat. Mie mi se pare că Nicușor Dan e un candidat serios pentru primărie, s-a dedicat pentru București și așa ar trebui sa fie toți cei care doresc sa candideze cu șanse. Partidul preferă să aibă propriul candidat. Decizia trebuie să fie discutată la nivelul organizației, dar părerea mea despre Nicușor Dan este bună” a spus Tăriceanu.

Oricum, actualul primar general Gabriela Firea iese din discuție, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

„La CGMB i-am transmis public dnei Firea că având în vedere ultimele decizii pe care le-a luat și modul în care conduce primăria în ultima perioadă prin desconsiderarea opiniei consilierilor noștri și a opiniei cetățenilor, ne face să nu mai continuăm colaborarea cu domnia sa” a mai spus liderul ALDE.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *