Călin Popescu Tăriceanu și relația cu Bogdan Buzăianu, unul din „băieții deștepți” din energie,
Călin Popescu Tăriceanu și relația cu Bogdan Buzăianu, unul din „băieții deștepți” din energie,

După relația lui cu Bogdan Buzăianu, Călin Popescu Tăriceanu este suspect, chiar dacă nu penal, în scandalul celui mai mare tunuri cu energie din istoria României, potrivit jurnalistului Silviu Mânăstire.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că are calitatea de suspect la DNA într-un dosar de abuz în serviciu cu privire la mandatul unui senator care se afla în incompatibilitate, a anunțat chiar el, marți seară.

„Bine că nu l-a întrebat nimeni de la DNA pe Tăriceanu despre relația cu Bogdan Buzăianu / Energy Holding. Cel mai mare jaf din energie din ultimii 20 de ani. Altfel, dosarul Energia de la DNA a putrezit bine ferecat în fișete. Măcar, ca o consolare, Buzăianu a rămas aproape falit după ce a tocat câteva sute de milioane de euro pe avioane private, proprietăți și vacante de lux. Ultimii bani i-a băgat în combinația Crans Montana. Generalul Coldea știe de ce!”, a scris ziaristul pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”, potrivit PSNews

Bogdan Buzăianu a fost numit în mai multe rânduri de fostul președinte Traian Băsescu drept unul din „băieții deștepți” din energie care a făcut afaceri extrem de profitabile cu statul.

Jurnalistul Dan Andronic scria în 2018 că generalul SRI Florian Coldea și-a înființat o firmă de consultanţă, fiind sprijinit de omul de afaceri Bogdan Buzăianu. ”Nu s-a mai auzit nimic despre dosarele lui Buzăianu, în schimb au fost văzuți împreună la Crans Montana”, susținea ziaristul Dan Andronic.

„Bogdan Nicolae Buzăianu, prin intermediul mai multor firme de furnizare de energie controlate în mod direct sau indirect, a contractat în perioada 2001-2004 aproximativ 60 la sută din energia produsă de Hidroelectrica. Contractele au fost încheiate ferm şi pe o perioadă de 10 ani. Principalele firme controlate de Buzăianu care au încheiat contracte preferenţiale cu Hidroelectrica sunt Alpiq Romenergie, Alpiq Romindustries, Energy Holding, Ehol, Atel Energy şi Energy Financing team” au stabilit procurorii în anchetă. Investigația nu s-a concretizat însă, până în prezent.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *