Nicușor Dan
Nicușor Dan

Edilul Nicusor Dan a anunțat miercuri că le-a transmis angajaților și instrucțiuni „de bun-simţ” pentru a reduce consumul de energie electrică.

Întrebat la o conferinţă de presă ce măsuri a luat municipalitatea pentru a face economie de curent, Nicușor Dan a spus că a oprit centrala care furniza apă caldă.

„Ne-am uitat la iluminat pe parcursul nopţii, după orele de program, în acest moment aveam oprită centrala care furniza apă caldă pentru angajaţi şi, de asemenea, am transmis instrucţiunile acestea de bun-simţ, oprirea calculatorului după program, tot ce înseamnă economie de energie electrică”, a declarat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Dan a precizat că aceleaşi instrucţiuni au fost transmise către instituţiile din subordinea Primăriei Capitalei. Comisia Europeană a propus, pe 14 septembrie, obligația de a reduce consumul de energie electrică cu cel puțin 5% în timpul orelor de vârf. În plus, statele membre ar trebuie să micșoreze cererea globală de energie electrică cel puţin cu 10% până la 31 martie 2023.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *