Ministrul Energiei, Virgil Popescu a precizat, astăzi, în direct la Antena 3, cum vor plăti românii facturile în continuare. Acesta a vorbit şi despre ce alternative are România la gazul pe care îl importă din Rusia.

Ministrul Energiei a vorbit în direct la Antena 3, despre cum se calculează factura la energie şi despre alternativele pe care România le are la gazul pe care îl importă din Rusia.

„Ordonanța 119 a intrat în dezbatere parlamentară. Ieri au fost votate anumite modificări la Senat, urmând ca ulterior, probabil începând cu săptămâna viitoare ordonanța să intre la Camera Deputaților, care este și cameră decizională.Oamenii trebuie să știe că pe perioada de aplicare a ordonanței vor fi regularizări, vom folosi consumul lunii curente și dacă nu dăm indexul, evident, vor fi estimări la un moment dat şi regularizări.Ordonanța în vigoare presupune calculul în funcție de media consumului de anul trecut dar presupune și o recalculare vizavi de consumul curent, adică de consumul lunii”, a declarat ministrul Energiei.

Totodată acesta susţine că România nu este obligată să facă economie cu 5 sau 10% la energie. Acesta mai spune şi că au fost identificate noi surse de gaze naturale ca alternativă la importul gazului rusesc.

„Evident, am identificat surse de gaz natural în afara surselor rusești, care pot fi folosite”, a menţionat Virgil Popescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *