nicușor dan
nicușor dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, i-a transmis un mesaj ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, cerându-i să nu se bazeze pe informațiile de la Gabriela Firea, „care pare să-și mintă și colegii de partid, nu doar bucureștenii”. Solicitarea a fost făcută înainte de întâlnirea pe care nNicușor Dan și Câciu o vor avea, subiectul fiind termoficarea din București.

Ajutorul pe care Guvernul l-ar putea acorda Primăriei București pentru a acoperi o parte din cheltuielile cu termoficarea capitalei a fost subiectul întâlnirii de sâmbătă dintre primarul Nicușor Dan și premierul Nicolae Ciucă.

Nicușor Dan spune că își dorește și o întâlnire cu ministrul de Finanțe pentru a-i prezenta chestiunile financiare care privesc Primăria Capitalei, astfel încât reprezentantul Guvernului „să aibă informațiile direct de la sursă”.

„E important un dialog direct, fiindcă domnul ministru nu se poate baza pe informațiile de la Gabriela Firea, care pare să-și mintă și colegii de partid, nu doar bucureștenii”, spune Nicușor Dan.

„Vreau să existe o bună colaborare între Primăria Municipiului București și noul Guvern, fiindcă trebuie să lucrăm împreună pentru interesul bucureștenilor. Provocarea de conflicte și utilizarea de poziții ministeriale pentru ambiții personale, așa cum face deja din primele zile fostul primar al Capitalei, va dezgusta foarte repede cetățenii”, a explicat Nicușor Dan prin intermediul unui mesaj pe Facebook.

Nicușor Dan: „Vom avea o mare dificultate în ianuarie 2022″

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus că nu a cerut bani pentru anul acesta, dar a atras atenția că în ianuarie 2022 va fi o reală problemă cu achitarea facturilor.

„Noi nici nu am cerut bani, am fost foarte oneşti. După cum ştiţi, au existat mai multe discuţii prin intermediul Asociaţiei Municipiilor şi în mod foarte onest, primăriile care au de plată facturi în 2021, facturile noastre pe noiembrie, cea din noiembrie se plăteşte în ianuarie, cea din decembrie o plătim în februarie”, spune Nicușor Dan.

„Nu am cerut bani pentru anul ăsta, în schimb am spus şi fostului prim-ministru şi actualului prim-ministru că vom avea o mare dificultate în ianuarie 2022”, a spus primarul general, potrivit digi24.ro.

„Faptul că la un moment dat avem 40 sau 60 de milioane de lei în cont nu înseamnă nimic, în condiţiile în care avem încă datorii. Totul este să ne uităm la cifrele macro şi să vedem că o subvenţie, care practic ar trebui să se dubleze, anihilează orice şansă de dezvoltare a oraşului ăsta”, a transmis Nicușor Dan.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *