Nicușor Dan, actualul primar al Bucureștiului, răspunde criticilor lansate de Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Generală. Într-un schimb recent de replici, Cîrstoiu a utilizat o metaforă medicală pentru a descrie stilul de conducere al lui Nicușor Dan, acuzându-l pe acesta de „lene”.

Dacă acum două săptămâni credeam că are un singur diagnostic cu multiple patologii, Nicuşor Dan, azi, aflu că de fapt sunt diagnostice multiple ale unei singure patologii: lenea,” a afirmat Cîrstoiu, subliniind că „pentru lene nu există pastile”, potrivit B1TV.

Nicușor Dan s-a arătat neimpresionat de retorica adversarului său, propunând să se treacă de la atacurile verbale la substanța problemelor administrației orașului. „Concursul de metafore mai târziu. Deocamdată să vedem proiecte pentru București,” i-a dat replica Dan, sugerând o apropiere mai pragmatică și orientată către realizări concrete. El a mai adăugat, în direcția aceluiași apel la pragmatism: „Trebuie să vorbim pe cifre, pe km de conducte de termoficare, sume alocate pe investiții, fonduri europene atrase… Putem avea discuția asta oricând, dar pe cifre, nu așa, pe lozinci de campanie.”

Această confruntare vine într-un moment în care alegătorii din București sunt tot mai interesați de soluții și mai puțin de retorica inflamată, o schimbare de ton ce ar putea redefini prioritățile dezbaterii politice la nivelul Capitalei. Nicușor Dan, prin apelul său la discuții concrete și la o comunicare directă bazată pe realizări și planuri detaliate, încearcă să își consolideze imaginea de primar pragmatic, orientat spre rezultate, în contrast cu abordările mai tradiționale și emoțional încărcate ale adversarilor săi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *