Primarul Capitalei, Nicușor Dan, consideră că problema șobolanilor nu este una reală a Bucureștiului, ci mai degrabă o temă artificială creată pentru cetățeni, în plină campanie electorală.

Dan a explicat că, deși există șobolani în oraș, numărul acestora a scăzut cu 20% față de mandatul anterior. El a afirmat că dacă ar fi întrebați 1.000 de bucureșteni, doar doi ar spune că au întâlnit un șobolan în ultimii patru ani, transmite PsNews.

Să știți că eu circul pe jos, cu autobuzul și n-am văzut niciodată șobolani. Bineînțeles că sunt, dar indicatorul relevant e când se dă telefon și se reclamă existența acestor animale în București. Sunt, dar e o scădere de 20% față de mandatul precedent, dar sunt cazuri absolut punctuale”, a spus Nicușor Dan.

Primarul a precizat că există companii create de fosta administrație care se ocupă de problema șobolanilor, însă acestea nu pot interveni în toate locațiile, cum ar fi proprietăți private sau terenuri virane, unde se pot regăsi rozătoarele. Dan a subliniat că Primăria nu are competențe să intervină în aceste zone, motiv pentru care problema șobolanilor nu poate fi atribuită în totalitate administrației sale.

Această declarație a primarului vine în contextul în care Gabriela Firea l-a criticat pe Nicușor Dan la depunerea candidaturii, afirmând că în București există probleme precum șobolani, gropi și mizerie, în timp ce administrația se concentrează pe intersecții semaforizate și proiecte smart city.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *