Bogdan jpg

Noi contre în coaliție, după ce europarlamentarul liberal Rareș Bogdan i-a atacat pe social-democrați și a amenințat cu ruperea coaliției, declarații urmate de solicitarea lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, ca acesta să nu mai participe la ședințele coaliției. Ionuț Pucheanu, primarul PSD din Galați, a spus la Digi24 că Rareș Bogdan e definiția formei fără fond, în timp ce Gheorghe Falcă, europarlamentar PNL, a acuzat PSD că le fură primarii.

„Ruperea coaliției cred că nu avantajează pe nimeni și cu siguranță nu avantajează nici poporul român. Din păcate, noi am înțeles că suntem într-o alianță, atunci când dumnealor au avut premier. Din păcate, ne-am dus prea ușor pe fentă acceptând ca prima parte a acestei guvernări comune să fie cu premier PNL și abia a doua parte pentru noi. Dacă ar fi fost invers, sunt sigur că cei de la PNL ar fi avut o cu totul altă atitudine”, a spus Pucheanu. „Cât despre domnul Rareș Bogdan, cu tot respectul, dacă ar fi după mine, imaginea lui ar apărea unde scrie formă fără fond. E doar o tușă personală, sper din tot sufletul să nu împărtășească tot partidul aceeași senzație pe care o am eu în momentul de față”, a adăugat el. El a susținut că social democrații nu au făcut declarații critice la adresa PNL, așa cum sunt ieșirile lui Rareș Bogdan.

„Ar trebui să revină cu picioarele pe pământ”, a spus Pucheanu. Pe de altă parte, Gheorghe Falcă a spus că PNL se simte „agresat de partenerii de guvernare”, deoarece PSD a început să racoleze primarii liberali. „Stai la masă, gândești interesul național, faci legi, ai PNRR, pentru a lua bani europeni, gânim un buget realist pentru 2024. Partenerii de guvernare trebuie să ne înțeleagă și pe noi: nu poți să stai la masă și a doua zi îți mai ia doi primari, mai afli că au mai plecat doi”, a spus europarlamentarul. „Dacă vreți să fim parteneri loiali, nu trebuia să începem cu această procedură de a ne lua primarii”, a subliniat el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *