Inspectoratul General de Poliție achiziționează 25.000 de tocuri de pistol, lanterne și încărcătoare  pentru dotarea polițiștilor. Achiziția are drept scop dotarea cu prioritate a polițiștilor structurilor operative care utilizează pistolul cal. 19 mm Beretta PX 4 Storm TypeF, atât în misiunile specifice, cât și în programele de pregătire și instruire. Investiția se ridică la 34,3 milioane de lei.

În cadrul contractului urmează să se achiziționeze un complet format dintr-un toc de pistol, o lanternă cu prindere pe pistol și un port încărcător. Tocul de pistol este echipamentul destinat portului armamentului pe timpul desfășurării serviciilor, precum și pe durata activităților de pregătire, contribuind la fixarea, portul și folosirea ergonomică și în deplină siguranță a pistolului Beretta PX 4 Strom Type F cal. 19 mm, din dotarea polițiștilor. Lanterna este destinată montării pe pistol, împreună cu acesta fiind adaptabile la tocul de pistol din complet, în vederea executării serviciilor, al executării tragerilor de pe loc și din mișcare, pe timp de noapte sau vizibilitate redusă. Port încărcătorul este un echipament auxiliar destinat, atât pentru îndeplinirea misiunilor, cât și activităților de pregătire și nstruire, contribuind la portul, fixarea și folosirea ergonomică și în deplină siguranță a încărcătoarelor aferente pistolului.

Valoarea totală a contractului este de 34,3 milioane de lei, cu TVA, adică 7 milioane de euro. Finanțarea investiției se va realiza din bugetul Inspectoratului General de Poliție. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 septembrie 2022.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *