Nou focar de coronavirus într-un cămin de bătrâni din Dărmănești. Președintele Consiliului Județean Bacău acuză conducerea Direcției județene de Sănătate Publică și prefectul că au ignorat toate solicitările de a fi testați pacienții iar acum s-a ajuns ca 61 de persoane să fie infectate cu coronavirus. De aproape două săptămâni a cerut testarea oamenilor iar DSP a refuzat, susține președintele CJ Brașov.

Președintele Consiliului Județean Bacău susține că în perioada 21-23 aprilie a făcut solicitări către DSP Bacău în vederea testării personalului și a vârstnicilor aflați în centru.

„Ați ignorat apelul nostru. V-ați trezit abia pe 3 mai să faceți testările pentru COVID-19! Sunteți direct responsabili de rezultate: 20 de salariați și 41 de beneficiari sunt bolnavi de COVID-19! Unii sunt internați deja în spital. V-ați jucat cu viețile oamenilor! Nu încercați să mușamalizați gravitatea situației pentru a ascunde tardivitatea intervenției din partea Direcției de Sănătate Publică Bacău! La Centrul de la Răchitoasa, s-a făcut testarea din timp și nu avem niciun caz de COVID-19!”, a spus Brașoveanu, potrivit PsNews.

Nou focar de coronavirus. DSP Bacău a băgat în carantină Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Dărmănești, Bacău.

Beneficiarii depistați pozitivi și asimptomatici, vor rămâne la nivelul Centrului, împreună cu personalul depistat pozitiv și asimptomatic în vreme ce toate persoanele negative, vor fi mutate în structura exterioară a unității, în corpul administrativ.

Reprezentanții DSP Bacău au precizat că au fost efectuate aproape 100 de teste în data de 3 mai.

„Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizata la data de 28.04.2020, DSPJ Bacau, a recoltat in data de 03.05.2020, la nivelul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Dărmănești un numar total de 99 de probe, atat de la beneficiari cat si de la personal, dintre care s-au confirmat pozitiv COVID-19, 64 de persoane”, potrivit DSP Bacău.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul