Nu mai sunt locuri pentru carantină în București. Primăria Capitalei caută spații
Nu mai sunt locuri pentru carantină în București. Primăria Capitalei caută spații

Nu mai sunt locuri pentru carantină în București, astfel că oamenii care vin pe Aeroportul Otopeni stau ore bune la triaj în București. Viceprimarul Aurelian Bădulescu susține că Primăria Capitalei încearcă să obțină noi spații care să fie transformate în spații organizate pentru cazarea persoanelor confirmate cu COVID-19, dar că operațiunea este dificilă pentru că acestea au nevoie de acordul Direcției de Sănătate Publică.

Aurelian Bădulescu a declarat la Digi24 că Primăria Bucureşti şi primăriile de sector au consumat locurile prevăzute pentru carantina instituţionalizată.

„Ieri au intrat în România 50.000 de persoane, în Bucureşti peste 11.000, 2000 din zona roşie. Am carantinat până acum 300 de persoane.

Din acest moment nu mai avem capacitatea să introducem în carantină instituţionalizată pe nimeni. Guvernul a refuzat aplicarea OUG 21 care permite cheltuiala pentru asemenea situaţii de la nvielul primăriilor, au păstrat acest instrument la ei.

Deci, toate cele 300 de locuri puse de primărie la dispoziţie pentru carantinare sunt ocupate.

În punctele de triaj de la Otopeni se aşteaptă şi câte 4 – 5 ore. Oamenii sunt obosiţi, nemâncaţi, aşteaptă să fie transportaţi în centrele de carantină.

Primarul general discută permanent cu prefectul Capitalei, care ştie această situaţie, dar suntem într-un cerc al absurdului”, a spus viceprimarul Bădulescu.

El a precizat că în centrele de carantină obligatorie instituţionalizată intră cei care vin din Italia, restul stau în izolare la domiciliu, adică cei care vin din Franţa şi Spania.

„Noi asigurăm cheltuielie non medicale – cazare, masă şi tot ce ţine de supravieţuire. Capacităţile noastre sunt depăşite, nu am avut unităţi care să primească un număr atât de mare. Trebuie să pui maximum două persoane într-o cameră, asta înseamnă un număr mare de camere.

Sunt spaţii avizate de DSP. Nu poţi folosi orice spaţiu.

Ne-am dus la hoteluri, dar ei vor bani cât avem alocat pe un om, dar nu e indicat în procedură de unde se plătesc aceste sume de bani”, a adăugat viceprimarul Capitalei.

Şeful SGG solicită primăriilor din Bucureşti şi Ilfov să identifice urgent spaţii pentru carantină

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a solicitat, joi, primarului Capitalei, Gabriela Firea, edililor de sectoare şi primăriilor din Ilfov să identifice urgent spaţii pentru carantină şi să ia rapid toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu coronavirus (COVID-19) şi pentru protejarea populaţiei.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul