Coronavirusul primele semne, boala se răspândește în România iar Capitala este cea mai afectată. Virusologii au stabilit că pericolul constă în răspândirea extrem de rapidă a a cesteia și în modul agresiv în care atacă plămânii, dacă virusul ajunge acolo. În esență, boala dezvoltată de COVID-19 nu are efecte grave în 80% din cazuri, de aceea la prima suspiciune de coronavirusul, pacienții trebuie să ia măsuri precise. În prezent, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că fiecare caz confirmat este transportat la un spital de boli infecțioase dar pe viitor, o dată cu creșterea numărului îmbolnăvirilor, cazurile ușoare ar putea fi tratatte acasă, în izolare.

Iată ce trebuie să știi dacă suspectezi că te-ai infectat cu coronavirus

Coronavirusul primele semne. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor, infecția cu noul tip de coronavirus se manifestă prin debutul brusc al cel puțin unuia din următoarele: tuse, febră, durere în gât, scurtarea respirației (creșterea frecvenței respiratorii) care necesită sau nu spitalizare.

Până la acest moment, experții în sănătate au stabilit că acest virus se răspândește prin picături transmise în aer prin tuse sau strănut

Conform specialiștilor consultați de The New York Times, iată ce se întâmplă în organismul care a luat virusul COVID-19, arată publicația Știri pe Surse:

– odată ce ați intrat în contact cu COVID-19, virusul ajunge în corpul nostru, iar copii ale acestuia încep să se înmulțească și infectează celulele vecine. Simptomele încep adesea cu o durere în gât și o tuse uscată;

– apoi, virusul „se târâie progresiv pe tuburile bronșice”. Când virusul ajunge în plămâni, mucoasele lor se inflamează. Acest lucru poate deteriora alveolele sau sacii pulmonari și trebuie să „muncească mai mult” pentru a-și îndeplini funcția de a furniza oxigen sângelui care circulă prin corpul nostru și de a îndepărta dioxidul de carbon din sânge, astfel încât să poată fi expirat;

– umflarea și fluxul afectat de oxigen pot determina ca zone din plămâni să se umple cu lichid, puroi și celule moarte;

– în cele mai grave cazuri, pacienții respiră atât de greu, încât trebuie să fie puși pe un ventilator.

Coronavirusul primele semne. Tratamentul la domiciliu (nu este permis la acest moment în România)

Dincolo de aceste cazuri grave, 80% dintre cei infectați fac forme ușoare, care se tratează simptomatic, iar boala poate fi ținută sub control și la domiciliu. Astfel, dacă ai luat coronavirus trebuie:

– să te tratezi simptomatic. Mai exact, vei lua antipiretice, pentru a scădea febra. Tusea și durerea în gât sunt tratate în funcție de recomandarea medicului;

– să te hidratezi corect;

– să ai o alimentație sănătoasă;

– atenție, însă! Antibioticile nu sunt indicate în cazul infecțiilor cu COVID-19;

– să stai izolat, pentru a nu răspândi virusul, dar și pentru a nu contacta alte boli, sistemul imunitar fiind deja slăbit.

Coronavirusul primele semne. În cazul în care suspectezi că te-ai infectat cu COVID-19 trebui:

– să stai acasă și să eviți contactul cu alte persoane;

– să nu mergi la farmacie sau la spital;

– să utilizezi TelVerde 0800800358 pus la dispoziție de autorități. Acesta este strict un număr la care poate primi informații, nu este un telefon de urgență.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.