Numele unui premier nu a fost stabilit pentru viitorul guvern PNL-PSD
Numele unui premier nu a fost stabilit pentru viitorul guvern PNL-PSD

Numele unui premier nu a fost stabilit pentru viitorul guvern PNL-PSD, pentru că de abia s-a stabilit instituirea premierului prin rotație, a spus liberalul Dan Vîlceanu, ministrul interimar al finanțelor.

În ședința liberalilor de marți seară nu s-a votat un nume de premier propus, dar Vîlceanu a spus că „este o cutumă în partide, președintele este prima variantă”.

Este preşedintele partidului şi e o cutumă în partide că preşedintele partidului este prima variantă pentru premier. Nu am dat un vot pe numele premierului în această seară. Dacă făceam noi asta, sunt convins că urma un vot şi la PSD imediat şi nu ajungeam niciunde”, a spus Vîlceanu când a fost întrebat dacă PNL merge cu varianta Florin Cîţu premier.

Am ajuns la un punct de vedere comun în legătură cu rotația, colegii au fost informați cu privire la cum au decurs negocierile (n.red. negocierile dintre PNL, PSD și UDMR) și apoi am agreat că pentru a avea o coaliție în care și PSD își dorește o parte din această perioadă să fie acoperită de un premier PSD să mergem pe această rotație”, a adăugat secretarul general al PNL.

Liberalii, reuniţi marţi seară în şedinţa Biroului Executiv, au votat ca funcția de premier să fie deţinută prin rotaţie de PNL şi PSD, dar primul premier să fie liberal. Numele unui premier nu a fost stabilit încă.

Dacă PSD se opune, vedem atunci”, a spus el, despre posibilitatea ca PSD să se opună ca el să fie propunerea de premier.

Noi trebuie să avem o decizie, vrem să avem prima parte din mandat. În primul rând, trebuie să vedem acest lucru. Propunerea noastră va merge la președintele Iohannis care are atributul constituțional”, a mai spus premierul interimar.

„Încă lucrăm la programul de guvernare, și acolo chiar avem discuții importante despre aceste taxe, pe care vrem să le introducem, lucru cu care PNL nu e de acord. Sper că în orice zi să avem încheiate discuțiile”, a spus premierul.

Luni, Florin Cîțu a declarat că PNL și PSD vor merge la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis când vor găsi o soluție în coaliție pentru funcția de premier.

Facem un compromis deja, suntem în negocieri, în discuții pentru a avea o coaliție de guvernare cu PSD. Este un compromis major pe care îl face Partidul Național Liberal. Vom vedea mai departe ce vom face”, afirma Cîțu.

Leave a comment

Lasă un răspuns