O bucată de autostradă a fost inaugurată, în lungime de numai….4,5 kilometri. Darea în folosință a avut loc pe un sector al Autostrăzii Transilvania, Târgu Mureș – Ungheni, la care lucrările au început din iulie 2020.

Anunțul a fost făcut marți de Ministerul Transporturilor, iar 4,5 kilometri este lungimea autostrăzii Târgu Mureș – Ungheni, la care se mai adaugă 4,7 kilometri drum de legătură care pornește de la Târgu Mureș, care face joncțiunea cu sectorul de autostradă, ce continuă până la Ungheni, relatează B1TV.

Ce lungime au autostrăzile din România

Încă o bucată de autostradă. Potrivit Ministerului Transporturilor, odată cu deschiderea Autostrăzii Târgu Mureș – Ungheni, municipiul Târgu Mureș va avea asigurată o legătură rutieră modernă cu Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Sebeș și Alba Iulia, dar și cu frontiera de vest a României.

Peste 192 de milioane de lei este valoarea totală a proiectului, cu o perioadă de garanție a lucrărilor de 9 ani. În contract sunt prevăzute inclusiv construcția a 3 poduri și pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri și pasaje pe autostradă și două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drumuri existentă.

România rămâne codașa Europei din punct de vedere al numărului de kilometri de autostradă construiți, raportat la suprafața teritoriului. În prezent, în țara noastră se poate circula pe 940 de kilometri de drum de mare viteză.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *