Programul de Revelion trebuie prelungit, cer reprezentanții patronatelor din industria ospitalității, în contextul restricțiilor stabilite de guvern. Executivul condus de Nicolae Ciucă a stabilit că restaurantele se închid la ora 21, chiar și în noaptea de Revelion, în condițiile în care aproape toată țara se află în scenariul verde din punct de vedere al numărului de îmbolnăviri.

Programul de Revelion trebuie prelungit, cer reprezentanții patronatelor. Patronatele cer ca restaurantele să funcționeze și după ora 21:00 și să aibă program nelimitat de revelion. Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România a trimis o scrisoare deschisă Guvernului, Ministerului Sănătății și Prefecturii București, prin care se cere relaxarea restricțiilor, relatează B1TV.

Vicepreședintele HORA, Daniel Mischie, a explicat pentru B1 TV că restricțiile anti-COVID-19 impuse de Guvern trebuie să țină de contextul epidemiologic. În prezent, 40 din 41 de județe ale României se află în scenariul verde, iar din punct de vedere al infectărilor zilnice, țara noastră este ultima din Europa.

Noi am făcut o solicitare de readaptare a restricțiilor, în concordanță cu noile cifre, cu noul grad de infectare. Dacă la peste 6 la mie eram condiționați de ora 21:00, considerăm că astăzi, când în București este 1 la mie, trebuie ca restricțiile să fie adaptate.

Astfel, ora de funcționare a restaurantelor ar trebui extinsă. Solicitarea noastră a fost ca programul să fie nelimitat de Revelion. În ceea ce privește noaptea de Revelion până la ora 23:00 se petrece și până la ora 2 noaptea. Deci, Revelion nu poate fi până la ora 21:00 (n.r. – ora actuală de închidere). Apoi, revelionul nu se poate organiza în doar câteva zile. Dorim să știm cu ceva zile înainte, pentru a ne activa în acest sens.

Avem încredere că după doi ani de pandemie avem mai multe cunoștințe și putem reacționa mult mai bine. Totodată, industria are nevoie de predictibilitate”, a declarat Daniel Mischie

Cifrele COVID-19 în România actuale

Potrivit celui mai recent raport COVID, luni au fost raportate 804 noi infectări la nivel național. La jumătatea lunii octombrie, România înregistra peste 17.000 de noi infectări, zilnic. De asemenea, în ultima zi au fost raportate 54 decese. 48 dintre acestea au fost consemnate la categoria de vârstă +60 de ani. De asemenea, 51 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de peste 5.600, dintre care puțin peste 900 la ATI.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *