alexandru rafila
alexandru rafila

Restricțiile din noaptea de Revelion vor fi stabilite și anunțate în timp util, a anunțat ministrul sănătății, Alexandru Rafila. Nu vor fi însă unele „stupide” care să nu permită întoarcerea la timp acasă, a promis el.

Alexandru Rafila le-a recomandat românilor să nu organizeze evenimente cu un număr mare de persoane.

Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, rugămintea e să înţeleagă, pentru aceste petreceri, chiar dacă incidenţa e mică sau va fi mică, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, e obligatorie.

Fiecare dintre noi trebuie să înţelegem că e responsabilitatea noastră de a ne proteja nu numai personal, ci şi pe cei cu care venim în contact.

Nu recomandăm să existe evenimente cu foarte mare număr de oameni, dar dacă acest lucru se va întâmpla şi cadrul legal va permite, trebuie desfăşurate în condiţii de siguranţă”, a declarat Alexandru Rafila, duminică, potrivit B1TV.

Restricțiile din noaptea de Revelion. Ministrul sănătății a precizat că măsurile nu vor fi unele stupide: „Vă daţi seama că nu vor fi luate măsuri stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp la domiciliu”.

Duminică a avut loc o ședință la Guvern pentru stabilirea de noi măsuri anti-COVID-19, în condițiile în care tocmai au fost confirmate în România primele două cazuri de infectare cu Omicron, noua variantă de coronavirus, de la persoane venite din Africa de Sud.

Măsurile vizează mai ales condițiile de intrare în țară.

Raed Arafat, șeful DSU, a mai anunțat că, din 20 decembrie, România va introduce și formularul de localizare a pasagerului.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *