O cameră la hotel nu mai poate fi închiriată pentru două nopți, pe litoral
O cameră la hotel nu mai poate fi închiriată pentru două nopți, pe litoral

O cameră la hotel nu mai poate fi închiriată pentru două nopți, în cele mai multe zone de pe litoral, pentru că hotelierii refuză să rezerve mai puțin de trei nopți. Administratorii afacerilor de turism susțin că nu este deloc profitabil să se schimbe cearșafurile și să se facă curățenia într-o cameră după doar două zile de sejur, în timp ce turiștii sunt nemulțumiți de noua situație.

Cel mai mult sunt afectați turiștii care vin în weekend, care spun că plătesc trei nopți, dar în realitate stau doar două, iar în aceste condiții, unii dintre ei vor renunța să mai vină la mare, arată Știrile PROTV.

Oamenii sunt iritați de această strategie de marketing. Deși, teoretic, plătesc ceva mai puțin la cazare în timpul săptămânii nu vor să fie condiționați.

Andra Vâlcu, manager hotel 4 stele: „Dacă se face acum rezervare pe o noapte, de exemplu, tariful este de 180 de lei. Dacă se face pe două nopți, tariful este de 300 de lei, dar dacă alegeți un sejur de cinci nopți o să fie 600 de lei”. Potrivit agențiilor de turism, anul trecut, cele mai vândute vacanțe pe litoral au fost cele cu cinci nopți de cazare.

Situația nu este însă prezentă la vecinii bulgari. Hotelierii bulgari acceptă și cazări doar pentru două nopți, de altfel, an de an, vara, românii dau năvală la vecinii din sud. În 2021, Bulgaria a încasat o mulțime de bani de la turiștii din țara noastră, iar trendul are mari șanse să se mențină și în 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *