Organizația Mondială a Sănătății (OMS) face presiuni asupra Chinei
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) face presiuni asupra Chinei

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) face presiuni asupra Chinei pentru a obține acces nerestricționat la informații și probe în legătură cu originile virusului COVID-19. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că organizația încearcă să obțină cooperarea totală a Chinei și a cerut altor țări să susțină această solicitare în discuțiile bilaterale cu Beijingul.

Această solicitare vine într-un moment în care companiile farmaceutice din întreaga lume lucrează la producerea de vaccinuri adaptate la noile variante ale COVID-19. Înțelegerea originilor virusului este importantă pentru a preveni viitoarele pandemii și pentru a dezvolta strategii eficiente de gestionare a riscurilor.

OMS a anunțat, de asemenea, că va trimite o a doua echipă de experți pe teren în China pentru a colecta probe și pentru a investiga originile virusului, transmite B1TV.

Facem presiuni asupra Chinei pentru a ne oferi acces nerestricţionat şi solicităm şi altor ţări să aducă în discuţie această chestiune în cadrul întrunirilor bilaterale şi să-i ceară Beijingului să coopereze”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *