Războiul ar putea accelera pandemia, se tem reprezentanții OMS
Războiul ar putea accelera pandemia, se tem reprezentanții OMS

Războiul ar putea accelera pandemia, se tem reprezentanții OMS. Războiul din Ucraina și exodul de refugiați ar putea duce la răspândirea necontrolată a COVID-19, consideră oficialii Organizației Mondiale a Sănătății, care spun că încearcă să facă mai multe eforturi pentru a limita răspândirea bolilor infecțioase.

În regiune, numărul cazurilor nou confirmate de persoane infectate cu SARS-CoV-2 este în scădere comparativ cu săptămânile precedente, însă există un risc semnificativ să crească bilanțul îmbolnăvirilor și cel al deceselor din cauza ratei scăzute de vaccinare din Ucraina, transmite CNN, citat de B1TV.

Războiul a provocat deja o adevărată catastrofă umanitară și a forțat peste 2 milioane de persoane să plece în țările vecine, unde rata de vaccinare este de asemenea la un nivel redus.

Războiul ar putea accelera pandemia. Dacă Ucraina are o rată de vaccinare de circa 34%, în Republica Moldova indicatorul este la aproximativ 29%, arată Our World in Data.

Între 3 și 9 martie, Ucraina și țările vecine au înregistrat în total peste 791.000 de cazuri noi și 8.000 de decese COVID-19, arată o situație publicată duminică de OMS, a mai spus CNN, fără să precizeze totuși despre ce țări vecine este vorba.

Ucraina a fost invadată de forțele militare ale Federației Ruse pe data de 24 februarie, iar luni războiul a intrat oficial în a 19-a zi. Sunt așteptate noi negocieri între cele două tabere, care duminică susțineau că discuțiile ar fi devenit, în sfârșit, constructive.

Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *