Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare
Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare

În Grecia, procurorii au decis că medicul Sorin Oprescu va rămâne după gratii, după ce a fost prins într-un cartier luxos al Atenei, potrivit Știrile PRO TV.

Deși a plecat din țară înainte să fie condamnat definitiv, Oprescu nu a ajuns departe, pentru că se teme să zboare cu avionul, susțin apropiații. Aceștia spun că fostul primar a rămas marcat, după tragedia aviatică de la Balotești, din 1995, și evită zborul cu avionul. Pe de altă parte, conform unor surse, în dosarul lui Oprescu sunt și multe bilete de avion. Săptămâna trecută, judecătorii i-au dublat pedeapsa și l-au condamnat definitiv, pentru corupție, la 10 ani și 8 luni de închisoare.

Doctorul Sorin Oprescu a fost arestat provizoriu în Grecia, la doar patru zile după ce judecătorii români l-au condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție. Reținerea fostului primar general al Capitalei a făcut vâlvă în presa de la Atena.

Dr. Nikos Razis Koudounis: „Nu a opus deloc rezistență, dar a fost surprins. Nu putea să opună niciun moment rezistență. Nu a fost un singur polițist grec, a fost o echipă întreagă de polițiști care l-au înconjurat. Au intrat cu haine civile peste el, așa că nici el nu a înțeles despre ce a fost vorba.”, potrivit Pro TV.

Apropiații din țară îl știau pe Sorin Oprescu în Salonic, unde ar avea o proprietate. Fostul edil a fost prins, însă, în Glyfada, o zonă de lux a Atenei, pe țărmul Mării Egee.

Sorin Oprescu a plecat în Grecia cu maşina, pentru că se temea să zboare cu avionul, spun apropiaţii. Fostul său şef de campanie electorală, Adrian Thiess, îşi aminteşte că şi când era primar, Oprescu prefera să meargă cu maşina în deplasări.

Sorin Oprescu ar fi fost ajutat de un fost student

Referindu-se la Sorin Oprescu, Poliția din Atena a anunțat într-un comunicat că „un străin în vârstă de 71 de ani a fost arestat la Glyfada de polițiști ai Departamentului de percheziție al Direcției de Securitate Attica, deoarece împotriva sa era emis un mandat de arestare de către autoritățile române.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *